EFOR Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, bu yıl 6-10 Nisan tarihleri arasında Uluslarası Fuar Alanı'nda 22'incisini düzenleyeceği MODEKO Fuarı'nın bir marka haline geldiğini belirterek, yer taleplerini karşılayamadıkları için üzüldüklerini söyledi.
Fuarın açılmasına üç ay kala 25 bin metrekare büyüklüğündeki alan tamamen doldu. Fuarda yer bulumak için gelen talepleri geri çevirmek zorunda kaldıklarını belirten Eyigele, "Artık bizlere 5 hol yetmiyor. Fuarın daha da gelişmesi için yeni fuar alanlarının bir an önce tamamlanması şart" dedi.
Geçtiğimiz yıl fuara katılan firmaların, ülke ekonomisinde yaşanan zorluklara rağmen iş bağlantıları yaptığını ve fuarda yer almanın yararlarını gördüğünü belirten Eyigele, "2010 Nisan'da fuar biter bitmez katılımcı firmalar 2011 için yerlerini ayırttı. Fuarda sadece Türkiye'nin farklı bölgelerinden değil, temsilcilikler oluşturduğumuz İran, Irak, Azerbaycan ve Yunanistan'dan çok sayıda alıcı firma geliyor" diye konuştu.

Turizme katkı

Eyigele, yurtdışından gelen alıcı firmaların konaklama masraflarını kendilerinin karşıladığını belirterek, "Üretici firmalara ekstra ağırlama yükü binmiyor. Konuklarımızı üretici firmaların fabrikalarına götürüyoruz. Ayrıca kent içindeki ve çevresindeki tarihi mekanları gezdiriyoruz. MODEKO
kent turizmine, otelcisine, restorancısına, taksicisine ve daha birçok sektöre katkı
sağlıyor" dedi.