Moova Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Kayhan, Germencik ilçesine bağlı Turanlar köyü yakınlarındaki "Efeler Çiftliği" ile Söke ilçesindeki "Moova Süt İşleme Tesisleri"ni düzenlenen geziyle kamuoyuna tanıttı. Moova Gıda CEO'su Olcay Sunucu, Gıda Operasyon CEO'su Hüseyin Demir, fabrika direktörü Cihangir Ersan ve Efeler Çiftliği Müdürü Mehmet Özokumuşoğlu'nun da katıldığı tanıtım gezisinde, işletmelerde sütün üretimi ve tüketiciye ulaşma süreci hakkında bilgi verildi. Kayhan, Söktaş Grubu olarak tekstilden sonra hayvancılığa, ardından da süt ve süt ürünleri üretimine yatırım yaparak hedef büyüttüklerini ifade ederek, "Süt mamüllerinin hepsini üretmek istiyoruz" dedi. "Efeler Çiftliği"nin, tasarım, planlama ve uygulama noktasında 10 yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Kayhan, çiftlikte 3 bin 150'si sağımlık olmak üzere toplam 6 bin 450 baş hayvan olduğunu kaydetti.
 
Süt pazarına yeni anlayış
 
Grup olarak gıda sektörüne yeni girmiş olmalarına rağmen, Kayhan ailesi olarak 100 yılı aşkın bir süredir hayvancılıkla uğraştıklarına işaret eden Hilmi Kayhan, "Bu, bizim geleneksel olarak en iyi yaptığımız işlerden biri. Birikimimizle, değerlerimizle ve fark yaratan yatırım anlayışımızla en saf, en taze ve en lezzetli sütü tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Kurduğumuz ekosistem, hem bölgeye çok ciddi bir katma değer sağlayacak hem de süt pazarına yeni bir anlayış getirecek" diye konuştu.

 Kayhan, "Efeler Çiftliği" ve "Moova" markası ile örnek bir kırsal gelişim modeli de ortaya koyduklarını ifade ederek, bu kapsamda firma olarak çevredeki çiftçileri de kendi ekosistemlerine dahil ettiklerini, anlaşmalı çiftçilere yem temini ve süt alım garantisi verdiklerini, yine gerektiğinde veteriner hizmeti sağladıklarına dikkati çekti.
 
Moova Gıda CEO'su Olcay Sunucu da "Moova" markasıyla süt ve süt ürünleri sektörüne yüksek kalite standartlarını getirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Ekosistemimiz ve hastalıktan arındırılmış çiftliğimize gösterdiğimiz özen, ürünümüzün kalite standardını belirliyor. Çiftlikteki hayvanlara asla antibiyotik vermiyoruz ve soy ağaçlarını büyük bir titizlilikle kayıt altına alıyoruz. Avrupa Birliği standartlarında üretilen sütte, mililitre başına 100 bin bakteri sınırı varken, Efeler Çiftliği'nde üretilen sütte mililitrede sadece 3 bin bakteri var."
 Fabrikalarının günlük 360 ton çiğ süt işleme kapasitesi bulunduğunu ve halen bu kapasitenin 80 tonunu kullandıklarını belirten Sunucu, işletme olarak sağlıklı üretim noktasında önemli özelliklerinden birinin de Efeler Çiftliği ile fabrikanın birbirine çok yakın mesafede bulunması ve bu sayede sütün besin değerini hiç kaybetmeden, tazeliğini koruyarak fabrikaya gelerek işlenmesi olduğunu söyledi.