Türkiye’de borsada çok sık olarak dalgalanmalar yaşanıyor ve birçok yatırımcı bu dalgalanmalar sırasında büyük paralar kaybediyor. Uzmanlar borsada kazanmanın altın formülü orta ve uzun vadede yatırım olarak belirtiyor. Kısa vadede yapılan yatırımlar uzmanlar tarafından çok riskli olarak belirtiliyor. Kısa vadede hisse senetleri çok hızlı bir şekilde değer kaybedebilir.

Öyle ki borsa sektöründeki uzmanlar müşterilerine önceden yaşanacak aksi durumlar hakkında bilgi verir. German Finans kriz ortamlarını kazanca dönüştüren finans firmalarından sadece birisi. Birçok kişi 17 ve 25 Aralık arasındaki borsa kayıplarında çok büyük sermayeler kaybetti. Nedeni ise hisse senetleri değerinden fazla düştüğü zaman soğukkanlı davranmayarak hemen elden çıkarmayı düşünmelerinden kaynaklıdır.

Krizleri Fırsata Dönüştürmek

2013’ün son çeyreğinde yaşanan ufak çaplı kriz birçok yatırımcıya kaybettirirken ufak bir kesim borsada ciddi kazançlar sağladı. German Finans ;  Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Süleyman German ;  Bist içinde geçmişte hisse senetlerinin krizlerde çok düştüğünü ve Türkiye’de özellikle borsa yatırımcılarının ne yapacaklarını bilemeyip hisse senetlerini satıp büyük kayıplar yaşadığını bildiğini dile getirdi. German Finans bugün ki durumda geçmişi ve geleceği iyi analiz eden yatırım danışmanlarının Türkiye’de aktif olarak Bist’in lokomotifi olan banka kâğıtlarında işlem yapamadıkları için yatırımcılara gerekli ivmeyi kazandıramadıklarını söyledi. 1,5 milyar Euroluk yabancı bir portföy idare eden German; kendi finans şirketlerinin farkınıda direk olarak tüm banka kağıtlarından yönlendirici olacak kadar büyük alım satımlar yapabildiklerini ve bu sayede Bist’in her zaman çok cazip karlara müsait olduğunu belirtti. Dubai ve Los Angeles kökenli yatırımcılardan oluşan portföyünü gayrimenkullerde zenginleştiren German Finans, Dubai de ve ABD de ciddi gayrimenkul yatırımlarında bulundu tam olarak İstanbul da 51 milyon dolarlık bir rezidans portföylerine kattıklarını belirtti.

Borsada Doğru Analizler Kazandırıyor

Borsada yapılan doğru analizler çoğu zaman kazandırır nedeni ise yapacağınız hisse senedi analizleri sizlere zaman içinde yol gösterici olacaktır. 2013 yılının son çeyreğinde yaşanan ufak çaplı krizde German Finans müşterileri firmanın sektörde uzun yıllardır tecrübesinden faydalanarak kazanç sağladılar. Küçük yatırımcılar kriz durumlarında finans firmalarından destek alarak kriz durumlarını kazançlı durumlara çevirebilir.  Yapmanız gereken ise hisse senedi seçerken sadece Türk sermayesi değil dünya borsasını da takip etmeniz olmalıdır. Böylece birçok değerinin altına düşen hisseyi uygun fiyatlara alıp değerlendikten sonra çok ciddi miktarlara satabilirsiniz. 

Borsada uzman desteği alan birçok yatırımcı kaos durumlarında sıkıntı yaşamıyor.  2013 yılında son çeyreğinde yaşanan tatsız borsada kaybeden kişiler artık doğru analizlerle borsadan faydalanacak. Düşüşlerde, sektördeki tecrübelerini aktaran finans kuruluşları müşterilerinin kaybetmesini engelliyor. Yatırım yaparken tüm paranızı belli hisselere yatırmak yerine kademeli olarak yatırım yapmanız faydanıza olacaktır. Böylece alacağınız risk azalacak ve kazanma oranınız artacaktır. Riskli yatırımlardan her zaman kaçının.

Daha fazla bilgi ve ayrıntı için www.germanfinans.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.