RGY, İzmir yatırımıyla birlikte İstanbul, Ankara ve Adana'dan sonra "Maksimum Marka, Optimum Alışveriş, Minimum Ödeme" sloganıyla yoğun ilgi gören Optimum Outlet konseptini bir başka büyük ve önemli şehir olan İzmir'e de taşımış olacak. İzmir Optimum, Gaziemir ilçesinin önemli ticari noktalarından biri olan havaalanı yolu ve çevre yolunun kesiştiği noktada yer almaktadır. Ege Serbest Bölgesi karşısında en merkezi bölgelerden birinde konumlanan Optimum'un hemen yakınında Metro istasyonu bulunmaktadır. Bu nedenle özel ve toplu taşıma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilen bir lokasyondadır.

365 gün indirimli alışveriş keyfi sunan İzmir Optimum Outlet, 170 seçkin markayı İzmir'lilerle buluşturacak. Yılda 12 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen İzmir Optimum'da 5M Migros, Koçtaş, Saturn, Decathlon,Vakko, Mango, Park Bravo, Beymen, LC Waikiki, Koton, C&A, Defacto, Flo, Mudo, T-Box, Damat&Tween, İpekyol, Twist, TommyHilfiger, Deriden, Fabrika, Network, Arzu Kaprol gibi önemli ve büyük markalar yer alacak.

İzmir Optimum, sunduğu zengin alışveriş fırsatlarının yanı sıra bölge için yeni bir sosyal aktivite ve buluşma merkezi olacak. İzmir'e dev bir eğlence merkezi lüksü sunacak olan İzmir Optimum, 10 büyük salonlu sinema, 5 boyutlu sinema, 10kulvarlık olimpik ölçülere sahip Bowling Salonu, Playland Çocuk ve Eğlence Merkezi, 20'den fazla restoran ve fastfood ünitesinin yanı sıra İzmir'lileri buzda dansla buluşturacak olan 400 metrekarelik ilk gerçek buz pistiyle bölgedeki yaşamı yeniden şekillendirecek.

Mimari projesi ve tasarımıyla da fark yaratacak İzmir Optimum, ziyaretçilere kendilerini sokakta hissettirecek. Zarif Ege esintileriyle biçimlenen detayları, doğa ile uyumu ve estetik çizgileri ile İzmir Optimum, tamamen doğal malzemeler ve yoğun gün ışığı aydınlatması ile hayat bulan bir tasarıma sahip.