Kaz Dağları'nın eteklerinde özgürce gezinen ve sofranıza Ayvacık'ta yetişmiş organik et sunmak için yetiştirilen hayvanlar, etinde hem lezzet hem de doğallığı barındırıyor. Kendi doğal ortamlarmda çiftleşerek çoğalan bu hayvanlar, hiçbir müdahale olmadan kendi başlar ma doğuruyor. Doğumdan hemen sonra "ağız" denen ilk sütün tamamını alarak beslenen ve bu ilk sütün yoğun vitaminli yapısıyla kısa sürede canlılık kazanan buzağılar, ilk günlerinden itibaren daima doğal ortam içinde bulunuyorlar.
Boz Sığır ırkından yetiştirilen yerli ırktaki bu hayvanlar, oldukça dayanıklıdır, her türlü arazi ve çevre koşulunda yaşayabilirler. Yavruları ile birlikte doğal ortamlarında serbest gezinerek yaşan hayvanlar, kesime götürüleceği zaman bile kementle yakalanıyor. Migros tarafından geliştirilen Çanakkale'nin Ayvacık İlçesine bağlı 8 köy ve toplam 60 üretici yer alıyor. Migros'ta, seçili mağazalarda satılıyor.

Beslenme şekli:
Hayvanlar, dört tarafı çevrili arazilerde otlayıp, kekik, pırnar, meşe çalısı, palamut pelitleri, dilfil, devirbasan, çayırotu gibi birçok ot ve ağaç meyvelerini yiyerek, tamamen doğadan besleniyor.
Tedavisi:
Ayvacık'taki çiftlikte yaşayan hayvanlara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ve Organik Tarım Yönetmeliğinin öngördüğü aşılar dışında bir tedavi uygulanmıyor.
Etin özelliği:
Yetiştirilen hayvanların organik etleri koyu renklidir. Kas, sinir ve yağ yapılarının rengi de sarıya yakın. Hayvanlar doğal yollarla beslenir ve bol oksijen içinde yaşar.