Yaklaşık 4 ay süren takibin ardından operasyon düğmesine basan polis, benzer suçlardan birçok sabıkası bulunan çete lideri Rasim Ü.'nün (49) de aralarında bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı. Çete üyelerinin üzerlerinde, evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda 57 bin lira para ile kurusıkıdan bozma tabancalar ele geçirildi.
Yakalanan zanlıların, oto pazarlarından ve internet üzerinden ulaştıkları otomobil satan vatandaşların güvenini kazandıkları, daha sonra da araçlarını satın almak gerekçesiyle bir miktar kapora verdikleri öğrenildi. Zanlıların daha sonra ise noter satışının ardından paranın kalan kısmını vermeden kayıplara karıştıkları belirlendi. Emniyetteki ifadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerin, benzer dolandırıcılık yöntemleriyle satın aldıkları 32 araca el konuldu. Araçlar, sahiplerine teslim edilmek üzere yediemin otoparkına çekildi.
Her dönem benzer mağduriyetlerin yaşandığını aktaran polis yetkilileri, vatandaşları paralarının tamamını almadan satış işlemlerini imzalamamaları konusunda uyardı. Polis, buna benzer dolandırıcılık yöntemleriyle ilgili vatandaşı bilinçlendirmek için kısa bir canlandırma filmi de çekti.