Petkim’de görev devir teslim töreni düzenlendi. Törende konuşan SOCAR Uluslararası Yatırımlar Sorumlusu ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, SOCAR’ın Türkiye’deki büyümesinin temeli ve başlangıç noktasının Petkim olduğunu belirtti. SOCAR’ın Türkiye’de çok büyük projelere imza attığını vurgulayan Aliyev, Petkim Yarımadası’nda çalışmaları devam eden STAR Rafinerisi ile rafineri-petrokimya entegrasyonunun sağlanacağını ve Petkim’in hammaddede güvenilir bir yapıya kavuşacağını kaydetti. Aliyev, “STAR Rafinerisi, STEP Enerji Santrali, Petkim Konteyner Limanı ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesi ile 2017 yılına kadar Türkiye’ye 17 milyar dolar yatırım yapacağız. Bu yatırımları yaparken geleceğimize duyduğumuz güven ve inanç, sizlere ve tecrübelerinize dayanmaktadır. Hayati Öztürk’e bugüne kadar yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ederken, Yönetim Kurulu Üyemiz olarak daha büyük başarıları farklı bir kulvarda sürdüreceğine inancım tamdır. Yeni Genel Müdür Sadettin Korkut’a da başarılar diliyoruz” dedi.

ORTAKLIĞIN ATARDAMARI


SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz da, Petkim’in Türkiye ve Azerbaycan stratejik ortaklığının atardamarı olduğunu belirterek, SOCAR Türkiye’nin Petkim Yarımadası’nda sürdürdüğü yatırım projelerinin tutarının 8 milyar doları bulduğunu anımsattı. Yavuz, “Bugün burada bir bayrak değişimi yaşıyoruz. Şirketimize 36 yıldır emek veren Hayati Öztürk, Yönetim Kurulu Üyemiz olarak bizlere katkı koymaya devam edecek. Kendisine bugüne kadar verdiği hizmetler nedeniyle çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yavuz, Sadettin Korkut’un da sektörün çok iyi tanıdığı profesyonel bir yönetici olduğunu belirterek, “Bugüne kadar aldığı görevlerde çok önemli başarılara imza atmış bir profesyonel yönetici olan Sadettin Korkut’un aramıza katılması, Petkim ve grubumuz için çok önemlidir ve gücümüze güç katmıştır. Bu bir bayrak yarışıdır. Heyecanımızı, şirketimize ve kendimize duyduğumuz güveni artırarak, daha büyük başarılara imza atmak var gücümüzle çalışacağız” dedi.

ACIMASIZ REKABET KOŞULLARI

Petkim’in yeni Genel Müdürü Sadettin Korkut da, şirketin Türk sanayisinin en güzide kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, Yönetim Kurulu’nun kendisine gösterdiği teveccühe teşekkür etti. Petrokimya sektörünün, dünyanın en acımasız rekabet koşullarına sahip sektörlerinin başında geldiğine dikkat çeken Korkut, “Dünya artık hevesli satıcılar ile acımasız alıcıların dünyası. Bu nedenle müşterilerimizi her zaman başımızın tacı olarak göreceğiz. Petkim çok şanslı bir şirket. Köklü kurumsal birikimi ve çok deneyimli bir insan kaynağına sahip. Bugünün dünyasının zor rekabet koşullarında, fiziki sermayeniz ve insan kaynağınız ile var olan talep arasında etkin bir koordinasyon sağlamak zorundasınız. Genel Müdürlük görevimde, şirketimizin insan kaynağı birikimi ve kurumsal deneyimi en önemli güvencem olacaktır” dedi.

Törenin sonunda, Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Öztürk’e verdiği hizmetler nedeniyle el işi seramik tabak takdim etti.

SADETTİN KORKUT KİMDİR?

Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin yeni Genel Müdürü Sadettin Korkut, 1960 yılında İzmir'de doğdu. İzmir Atatürk Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme-Pazarlama Bölümü mezunu olan Korkut, iş hayatına 1983 yılında başladı. 1988’e kadar Sultan Pazarlama A.Ş ve Eti Pazarlama A.Ş gibi gıda şirketlerinde Satış Müfettişi olarak görev aldı. 1988-1993 yılları arasında Ülker Gıda A.Ş.'de Bölge Satış Müdürlüğü sonrasında, 1993-2007 yılları arasında Polinas Plastik San. A.Ş.'de Satış ve Pazarlama Müdürlüğü'nden başlayarak, sırasıyla Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Ülker Grubu’nda toplam 19 yıl çalışan Korkut, 2007-2010 yılları arasında İmaj Ambalaj A.Ş.'nin Genel Müdürlük görevini yürüttü. 2010 yılından bu yana da Naksan Holding A.Ş iştiraki olan Naksan Plastik ve Enerji A.Ş. Genel Müdürlük görevini sürdüren Sadettin Korkut, iş yaşamı boyunca sektörel sivil toplum kuruluşlarında pek çok görevler üstlendi. Korkut, halen Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, TOBB-Ambalaj Meclisi Başkan Yardımcılığı ve Ambalaj Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (ASDF) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine devam ediyor. Evli ve bir kız çocuk babası olan Sadettin Korkut İngilizce biliyor.