Rusya ile Türkiye arasındaki uçak krizi sona erdi. İki ülkenin liderlerinin görüşmesi ile kriz yerini uzlaşmaya bıraktı. Rusya da Türkiye'deki bazı ürünlere uyguladığı ambargoları kaldırdı. Rusya'nın yasakları kaldırmasıyla ihracatçıların da yüzü güldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Seyyar, bu sezon narenciye ürünlerinin yüzde 15 oranında artış gösterdiğini ve ürünlerin kaliteli olduğunu söyledi.

Rusya'ya ihracatın yeniden başladığını hatırlatan Seyyar, bu yüzden hem üreticinin  hem de ihracatçının yüzünün güldüğünü söyledi. Narenciye ihracatı konusunda Rusya'nın yüzde 35 ile birinci sırada yer aldığını belirten Seyyar,  "Mandalina, limon ve greyfurt ihracatında birinci, portakal ihracatında ise ikinci büyük ihraç pazarımız konumunda. Sezon başında Rusya pazarının açılması hem üreticimizin, hem de ihracatçımızın elini güçlendirdi. Sektörün tüm paydaşlarının emeklerinin karşılığını alabilecekleri bir iklim oluştu" dedi.