Çeşme-Sakız adasında feribot çalıştıran ve gidiş-dönüş bilet fiyatlarını 30 Euro'dan 11 Euro'ya düşüren Ege Birlik Seyahat Acentesi tarafından düzenlenen geziye başta TÜRSAB İzmir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay olmak üzere turizm şirketlerinin yetkilileri katıldı.
Heyet, Sakız Adası Belediye Başkanı Polidoros Lamprinoudis tarafından Belediye Meclis Salonu'nda kabul edildi ve Sakız Adası ile ilgili bir brifing verildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Moundros Konstantinos da karşılıklı ziyaretlerin ticari yönünün yanı sıra kültürel bir boyutunun da olduğunu kaydederek, "Sakız Adası yılın her diliminde kültürel etkinliklerle yaşayan bir yapıya sahiptir. Bu bağlamda fikir alışverişi ve işbirliği yaparsak, hem karşılıklı kültürel faaliyetler artar, hem de karşılıklı ziyaretler gelişerek sürer" dedi.


Mahallemizde dolaşır gibi


TÜRSAB İzmir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay, adada gezerken kendi mahallelerini dolaşıyor, kendi insanlarımızı görüyor duygusunun hakim olduğunun belirterek, "Sanırım onlar da Çeşme'ye, İzmir'e geldiklerinde aynı duyguları yaşıyor. Yaşam tarzlarımızda çok büyük farklılık yok. Halklar birbirlerini seviyor. Yeşil pasaportlara serbestlik gelmesinden sonra turizm hareketlendi. Esas beklentimiz vizelerin toptan kaldırılması" dedi.