Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, geciken üzüm hasadı ile ilgili açıklamasında, "Sarıgöl Ovası'nda 2011 yılı üzüm rekoltesi 240 bin ton Sultaniye üzüm yetişmekte. Bunun 40 bin tonu şaraplık ve kurutmalık olarak ayrıldı. Geriye kalan 200 bin tonu ise yaş olarak yurt içinde ve dışında değerlenecektir. Oysa bu yıl bahar mevsimi geç olduğundan bağların gelişmesini etkiledi. Yıllardır üzümlerin üzerlerinin örtülmesinde hata yapılmakta olduğunu anlattık. Eski örtü sisteminde bağlar gerekli havayı
alamıyor. İlaç kalıntısının olması yüksek. Biz Sarıgöl Ziraat Odası olarak örnek örtü sistemi yaptırdık. Buradan olumlu sonuçlar alındı. Üzüm üreticilerimize bizim sistemi önermekteyiz" dedi.
Sarıgöl Ovası'nda bu yıl 50 bin dekarlık alanın örtü altına alındığını ifade eden Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Bağcılarımız bağlarını örtü altına aldığı bağları sürekli sulamakta ve ilaçlamakta. Oysa bağlar hava almıyor. Bu nedenle de üzümlerimiz sararmıyor. Yurt içi ve dışındaki alıcılar ise sarı üzüm aramakta. Biz, havaların eylül, ekim ve kasım aylarının yağışsız geçmesini istiyoruz. Eğer yağmurlar başlarsa bu ovanın üzümleri perişan olacak. Biz Ziraat Odası olarak bağların üzerine yapılan örtü sistemin yanlış olduğunu anlatmaktayız. Üzümlerin sararması için, örtü altındaki yaprakların alınmasını istiyoruz. Üzümlerin sararması için kimi bağcılar örttükleri bağlarını açmaya başladı" diye konuştu.
Eylül 15'e kadar Sarıgöl Ovası'nda yağış beklenmediğini kaydeden Ali İhsan Ülgen, "Ziraat Odası olarak bağcılarımızın yetiştirdiği orta kalite üzümlerin bir an önce kurutulmaya başlanması gerek. Sarıgöl'de turfanda üzüm her yıl Ağustos 20'de başlardı ama bu yıl bu gecikti. Bu yıl üzüm için kaygılıyım" ifadelerini kullandı.