İzmir'i karış karış gezdiğini, halkın sorunlarını dinlediğini söyleyen Aslan, gittiği her ortamda, polisten öğretmene, emekliden işçiye hemen her dar ve orta gelir grubundaki vatandaşın uygun fiyatlı konut talebinde bulunduğunu belirterek, "Buna kayıtsız kalmayacağız. İzmir'de toplu konut üretilebilecek ilk etapta 7 bölgede fizibilite çalışması başlattık" dedi.

Konut ihtiyacının toplumsal bir mesele olduğunu kaydeden Hüseyin Aslan, "Belediye Kanunu'nun 69. maddesi, belediyelere, 'konut ihtiyacını karşılamak üzere imarlı ve altyapılı arsa üretme' görevini veriyor. Biz sadece yılda 10 bin, 5 senede de 50 bin ucuz konut üretmekle kalmayacağız, sosyal tesisleri, altyapısı ve çevre düzenlemeleriyle yeni kentler yaratacağız" diye konuştu.

İzmir'in %38'i kirada

İzmir halkının yüzde 38'inin kiracı konumda olduğuna ve gecekondu ya da kaçak yapılarda yaşadığına dikkat çeken Aslan, "Gittiğimiz her yerde öğretmeni, polisi, doktoru, memuru, hatta belediye personeli bile uygun koşullarda nasıl ev sahibi olabileceğini soruyor, bizden proje talep ediyor. Sadece bu tablo bile ısrarla dile getirdiğimiz kentsel dönüşüm projelerinin aciliyetle uygulanmasını gerektiriyor. Ancak gelin görün ki, dilimizde tüy bitmesine rağmen somut tek bir adım atılamadı" dedi.

Ege-Koop'un dar gelirlileri ev sahibi yapacak konut projeleri için çalışmaların yürütüldüğü bölgeler de şu şekilde açıklandı: Menemen-Emiralem, Bornova-Manisa arası, Çiğli, Menderes, Buca otoyol geçişi, Karabağlar ve Narlıdere.