2003-2007 arasında uygulanmayan zamlardan dolayı SGK'dan (Sosyal Güvenlik Kurumu) kişi başına en az 2 bin lira alacaklı oldukları iddiasının gündeme getirilmesinin ardından SSK ve Bağ-Kur emeklileri kurumu dilekçe bombardımanına tuttu. İzmir'de 10 günde 10 bini aşkın emekli dilekçe verdi.  Sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren, arzuhalcilere 5 lira verip dilekçe yazdıran emekliler, bu konuda net bilgi alamamanın da sıkıntısını yaşarken, kurum çalışanları da dilekçeye gerek olmadığını anlatmaya, inandırmaya çalışıyor.
İşlememe konulmama korkusu
Emekliler, kayda alındığına dair bir numara alamadıkları dilekçelerinin işleme konulmayacağı korkusu da yaşarken SGK Konak Merkez Müdürü Ramazan Us, vatandaşların arasına girip dert anlatmaya çalışıyor. Us, müdürlüğün girişine astıkları yazılarla emeklilerin dilekçe vermeden önce kendilerine başvurmaları uyarısı yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Bu yazılar okunmasına karşın herkesin ağzından bir şey çıkıyor. Herkes dilekçe verilmezse, para alınamayacağını söylüyor. Özellikle kapı önünde dilekçe başına 5 lira alan arzuhalciler körüklüyor. Vatandaşlara yardımcı olmaları, dilekçelerini yazmaları için eleman görevlendirdik. Eskiden arzuhalciler 30-50 lira dilekçe parası alıyordu, 5 liraya düşürdüler. Vatandaş dinlemediği için dilekçe veriyor. Dilekçeleri kayda almaya kalksak kuyruk yollara taşar, saatlerce sıra gelmez. Dilekçeleri alıyoruz. Şu ana kadar 10 bini geçti. Cumartesi, pazar günü bu dilekçeler kayda geçirilecek, bir hafta 10 gün içinde de emekliler internet ortamında bu başvurularının kayda geçirildiğine ilişkin bilgileri görebilecekler."
Hesap hatası yok
SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, bir iddia üzerine emeklilerin 2 bin lira alma umuduyla kuruma başvurduğuu belirterek şunları söyledi: "Aslında kurum başkanımız konuyla ilgili teknik daire başkanlığına bir inceleme yaptırdı, raporları bize geldi. 2003 ile 2007 yılındaki hesaplamaların bizim mantığımız ve mevzuatımıza göre doğru olduğunu tespit etti.

Zaman aşımı yok

Maaşları eksik hesaplandığı için başvuran vatandaşlarımıza hesaplamaların doğru olduğu yönünde cevap vereceğiz. Bu konuda bir vatandaşımızın müracaatı var, mahkeme aşaması devam ediyor. Yargıtay'ın kararını beklemek lazım. Zaman aşımı yok, bir süre geçtikten sonra başvuru hakları ellerinden de alınmayacak. Onun için mahkeme kararını beklesinler. Aceleye, telaşa gerek yok. Biraz sabır."