Bursa'nın Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, kuru soğanın en ucuz Türkiye'de olduğunu belirterek, Azerbaycan'da kilosunun 3 avroya ulaştığını bildirdi.

Karaca, kuru soğanda son yıllarda arzın talebi karşılayamadığını, bunun üretim alanlarının daralmasından kaynaklandığını söyledi. Birkaç yıl öncesine kadar Karacabey'de 40 bin dekar alanda üretim yapıldığını kaydeden Karaca, bu alandan yılda yaklaşık 200 bin ton kuru soğan alındığını hatırlattı.

Şimdilerde ise ekim alanının 500 dekara gerilediğine dikkati çeken Karaca, şöyle konuştu: "Ülkenin birçok yerinde üretici kuru soğanı bıraktı. Yıllarca girdi maliyetlerimizin yüksek olduğunu belirtip destek istedik. Karşılık bulamayınca kuru soğanı bıraktık. Şimdi de üretim az olunca fiyatlar yükseliyor. Markette pazarda fiyat artışı yaşanıyor ve bu devam edecek. İthal edilebilecek bir ürün değil. Mayıs ayına kadar kilosu yine 4-5 liraları görebilir."

Karaca, ilk üretimin Çukurova'da Mayıs ayında başlayacağına işaret ederek, "Yurt dışında fazla üretimi yok. Birçok ülke bizden ithal ediyor. Ayrıca, kuru soğan en ucuz Türkiye'de. Azerbaycan'da kilosu 3 avroya ulaştı. Yükselen fiyatlara çözüm ithalat değil" dedi.