Söke OSB'de düzenlenen imza töreninde Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Candal, Yönetim Kurulu üyesi Engin Yıldız, OSB Müdürü İbrahim Özekmekçi, Noordzee Su Ürünleri İhracatı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Vural katıldı. Söke OSB'den 26 dönüm yer alan Noordzee Su Ürünleri İhracatı San. ve Tic. A.Ş., ilk etapta yem fabrikası kuracak. Daha sonraki süreç için 10 dönüm daha yer talebinde bulunan ve Söke OSB'deki alanını 36 dönüme çıkarmayı planlayan firma, bu alanda da balık işleme ve paketleme tesisini faaliyete geçirecek. Nisan ayı başlarında yem fabrikasının kurulum çalışmalarına başlayacak olan firma deneme üretimini Ocak ayı için hedefliyor.

Noordzee Su Ürünleri İhracatı San. ve Tic. A.Ş., Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Vural, ilk etapta 10 milyon dolarlık yatırım ile Söke'ye geldiklerini belirtti. Vural, "Yem fabrikamızda 25-30 kişi istihdam edilecek. Daha sonraki süreçte 2014 yılının sonlarında kuracağımız 15 milyon dolarlık balık işleme ve paketleme tesislerimizde bu sayı 150 kişiye çıkacak" dedi. Noordzee'nin yüzde 90 oranında ihracaat yapan bir firma olduğunu ve Hollanda'da bulunan satış ofislerinden tüm Avrupa'ya hitap ettiklerini belirten Tolga Vural, "2012 yılında ihracatta ilk bin firma arasında yer aldık. Bununla gurur duyuyoruz. Ciromuz ve ihracat rakamlarımızın Söke'deki tesislerimizle daha da artacağına inanıyoruz" dedi. Mevcutta Güllük'te balık üretim ve işleme tesislerinin bulunduğunu, burada çalışan işçilerin 60-70'inin Söke'den olduğunu ifade eden Vural, Söke'nin konum ve ham maddeye ulaşım anlamında kendileri için en uygun yer olduğunu dile getirdi.
Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Güldal da, OSB'nin güçlü ve emin adımlarla ilerlediğini belirterek, dev yatırımların Söke'ye gelmesinin hem kendilerini hem de vatandaşları memnun ettiğini söyledi.