Merkeze bağlı Selimşahlar beldesinde üzüm bağları ve mısır tarlalarında inceleme yapan Sorman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa'da ani bastıran dolu ve ardından başlayan şiddetli yağmurun, üzüm bağlarında ve mısır tarlalarında hasara neden olduğunu söyledi.
Akşam saatlerinde Selimşahlar beldesi ve çevresinde dolu afeti yaşandığını ve neticesinde ekili arazilerin su altında kaldığını ifade eden Sorman, ihracat ürünü üzüm bağlarının çok büyük oranda hasar gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:
"Üzüm salkımları ve yaprakları yere inerek bağlarda büyük hasar meydana gelmiştir. Çiftçimiz çok mağdur durumdadır. Sigorta yaptıran ve yaptırmayan çiftçiler hepsi aynı kapsamda zarar görmüştür. Sigorta yaptıran çiftçilerimizin zararlarının mutlaka bir an önce ödenmesini talep etmekteyiz. Yaptırmayan çiftçilere de devletimizin, hükümetimizin bu bölgeyi afet bölgesi ilan ederek buraya acil yardım yapması gerekmektedir. Üreticilerimiz bu yıl maalesef zaten yağışlı bir sezon geçiriyor, bazı üreticilerimiz yağışlardan dolayı iki kez ekim yapmak zorunda kalmıştır. Bir de bu afetin yaşanmasıyla çiftçilerin mutlaka bankalara olan zirai kredilerinin taksitlerinin mutlaka ertelenmesi ve faizlerin aşağı çekilmesi gerekmektedir."
Sorman, Saruhanlı'da da büyük afet yaşandığını dile getirerek, "Saruhanlı, Gördes, Sarıgöl ilçelerinde üzüm bağlarında ve merkeze bağlı Karaoğlanlı beldesinde de kiraz üreticileri afet yaşamıştır. Bu bölgelerin mutlaka afet bölgesi ilan edilerek çiftçinin borçlarının ertelenmesi ve acil yardım yapılması gerekmektedir" dedi.
Öte yandan Selimşahlar beldesinde üzüm bağları bulunan Sabri Fenerci, "Yaklaşık 1 saat boyunca dolu yağışı sürdü, ardından da şiddetli yağmur. Bağlarda ne yaprak kaldı, ne de üzüm salkımı. Çaresiz kaldık, yardım edilmesini bekliyoruz" diye konuştu.