Sucuğa soya unu ve kelle eti koyuyorlar

Kayseri'li Karaca Besin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaca, vatandaşa, "Yüzde 100 dana ibaresi olan sucukları tercih edin" tavsiyesinde bulundu.

Sucuğa soya unu ve kelle eti koyuyorlar
27 Mart 2011 Pazar 19:38

Karaca, tüketicilerin artık daha bilinçli olduğunu, market ve pazarlarda ucuza satılan ürünler yerine iki üç kat fiyat vererek kaliteli olanı tercih ettiğini aktardı. Kırmızı et ibareli ürünlere de dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Karaca, "Eğer vatandaşımız tavuk sucuğunu yemek istiyorsa kilosu 5-6 liradan alınabilir. Üzerinde firmalar cesaretli olarak tavuk etinden üretildiğini yazabiliyorlarsa sorun yok. Ancak yüzde 100 dana diyenler bile farklı etler kullanabiliyor. Yüzde 100 dana etinden yapıldığı iddia edilen sucuğun içerisinden bile kelle eti veya soya unu çıkabiliyor. Bu ciddi maliyeti düşürdüğü için ucuza satılıyor. Vatandaşımız fiyata bakıp bu ürünlerin cazibesine kapılmamalı." uyarısında bulundu. Karaca Besin'in hedefi, önümüzdeki beş yıl içerisinde sucuk ve pastırma üretiminde Türkiye'nin ilk on firması arasına girmek. 70 kişilik istihdamı ile 20 milyon lira ciroyu aşan firmanın günlük üretimi 5,5-6 tonu buluyor. Karaca, "Ciddi bir pazar hedefimiz var. Önümüze büyük hedefler koyduk." diye konuştu.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.