Mehmet Akif Çakmak- Torbalı'da sanayileşme açısından büyük önem taşıyan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı yatırımları, gerçekleştirilen temel atma töreni ile başladı. Yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacağı düşünülen Torbalı OSB'nin altyapı maliyetlerinin 3,5 milyon TL'yi bulması beklenirken, altyapı çalışmalarının 2012 yılının sonuna kadar bitirilmesi amaçlanıyor. Neredeyse bütün parsellerin satıldığı Torbalı OSB'de ilk fabrikanın 2013 yılının sonuna kadar faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın Torbalı'ya OSB kurulması müracatı üzerine altyapı çalışmalarına başlanan Torbalı OSB'de, bölgenin durumu da dikkate alınarak kimyasal atığı olmayan sektörler yer alacak.

Yüksek teknolojili ürünler üretmeliyiz

Temel atma töreni için Torbalı'ya gelen Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, organize sanayi bölgelerinin üretimi artırdığına dikkat çekerek, "İstihdamı ve üretimi artırmak önceliğimiz olmalı. Türkiye'nin önünde önemli fırsatlar var. Şu an Çin ve İtalya arasında önemli bir üs konumundayız ama düşük teknoloji üretiyoruz. Daha yüksek teknolojili ürünlerle potansiyelimizi artırmalıyız" ifadelerini kullandı.

Torbalı OSB çevreci bir yapıya sahip

Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nin daha çevreci bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Torbalı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, "Altyapı çalışmalarına başladığımız bölgemiz yüzde 90 oranında doluluğa şimdiden ulaştı. 2012 yılının sonuna kadar altyapı çalışmalarımızı bitirmeyi planlıyoruz. Amacımız 2013 yılının sonunda fabrikaların faaliyete başladığı bir OSB olmak. Yapacağımız yatırımlarla yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kentlere kurulan sanayi bölgelerinin organize sanayi bölgesi şeklinde olması gerektiğini söyleyen Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ise, "OSB şeklindeki yapılar da sanayiciler altyapısını kendi yapabiliyor. Böylece yerel yönetimler daha da rahatlıyor, keşke kent merkezindeki sanayi bölgemizde OSB şeklinde yapılabilseydi" dedi.