Adem Sarıkaya- Perşembe günü İzmir Swiss Otel'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir Mİlletvekili Mehmet Ali Susam'ın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda TARKEM üyeleri görev dağılımları ve gelecekteki yol haritaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Kemeraltı'ndaki turistik ve dini kent değerlerini restore ederek tekrar kente kazandırmayı amaçlayan TARKEM'in bünyesinde İzmir kamu ve yerel yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, şirketler ile fikir ve iş adamlarından oluşan 116 üye bulunmakta. Şirket 2 milyon 316 bin TL teminat vermiş durumda.

Samim Sivri'nin başkanlığını üstlendiği TARKEM'de Nejdet Kastelli genel koordinasyonla görevlendirildi. Şirket toplam 9 komiteye ayrılarak işleyişin daha düzgün ve hızlı olması hedeflenmekte. TARKEM adına konuşan Sivri; Kemeraltı'nın tarihi değerlerinin kente geri kazandırılması adına kibriti çaktıklarını ve tüm İzmirliler'den projelerine destek beklediklerini belirtti. Yol haritalarının hazır olduğunu dile getiren Sivri, elde ettikleri başarının en büyük nedeninin katılımın örgün ve yaygın olmasının altını çizdi. Sivri "Bu şirketin kurulması artık bir sevap haline gelmişti. Görevimiz zor. Kurul üyeleri olarak herhangi bir ücret almıyoruz ve herkesi gönüllü desteğe çağırıyoruz. Tüm İzmir tek vücut halinde çalışmalı. Yurtiçinden ve yurtdışından destek arayışlarımız devam ediyor. Kemeraltı'nın dönüşümü projesinde gelişmeyi kontrol altında tutup bir an evvel de icraata girişmek adına tüm gayretimizle çalışıyoruz ve sonunda İzmir olarak başaracağımıza eminim" dedi.

Şehirin ve insanların ortak sorumluluğu

Toplantıda söz alan Başkan Kocaoğlu turizmin hızla büyümeyi başladığına dikkat çekerek, Kemeraltı'nı acil hazırlamaları ve turizme kazandırmaları gerektiğini belirtti. Kemeraltı'nın şu anki haliyle İzmir'e yakışmadığını dile getiren Kocaoğlu, İzmirlileri bu bölgeden gayrı menkul almaya ve bu projeye katılmaya davet etti. İzmir'in ve İzmirliler'in kaderinin ortak olduğuna değinen Kocaoğlu Tarkem'i desteklediklerini vurguladı. Önümüzdeki günlerde Tarkem'le birlikte bir fikir projesi yarışması düzenleyeceklerini söyleyen Kocaoğlu, "İzmir artık eleştirilen bir kent olmaktan çıkıp, geleceğe emin adımlarla yürüyen bir kent oldu. Projelerimizle şehirimizi geliştirmeye ve güzelleştirmeye destek olmaya çalışıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bize destek olmaya çağırıyorum. İzmir'in en büyük zenginliği olan Kemeraltı'nı turizme ve kentimize kazandırmak adına bu girişimlerden çok mutluyum ve her türlü desteğe hazırım" dedi.

Türkiye'nin en büyüğü


Katılımcılardan CHP İzmir Milletvekili Susam ise Kemeraltı'nın Türkiye'nin en büyük açıkhava halışveriş merkezi olduğuna değinerek, projelerin hayata geçirilmesinde yerel yönetimlerin önemini vurguladı. Ayrıca, Turizm Bakanlığı'nın, hükümetin, Kemeraltı'nda yaşayan ve çalışan insanların da önemine dikkat çeken Susam "İsan kaynağımız ve organizasyon kapasitemiz güçlü. Büyükşehirin de işin içinde olması bizi güçlendiriyor. Merkezi hükümetten de bu güçle destek alırız. Ben de üstüme düşen her göreve hazırım" dedi.