Tekstil alanında yabancı alım heyetlerini yerli firmalarla buluşturmak isteyen, tekstil sektöründeki dernekler, TURAB ve Ukrayna Fahri Konsolosluğu'nun da aralarında yer aldığı heyet, Alsancak Stadı'nın karşısında bir binayı restore edecek ve KOBİ'lerin yurtdışına daha kolay açılması sağlanacak. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek proje ile koleksiyon tanıtımlarının yanı sıra defile de yapılabilecek. İlk heyetin Eylül ayında gelmesi planlanırken, söz konusu proje ile ayda en az iki heyetin İzmir'e getirilmesi amaçlanıyor.

Sektör kazanacak

Projenin başarılı olacağına inandıklarını ifade eden Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün, "Gerek Ukrayna gerekse Arap ülkelerinden gelecek sektör temsilcilerini 5 katlı binamızda yerli firmalarımızın yetkilileriyle görüştürüp, KOBİ'lerimizin yurtdışına açılmasına destek olacağız. İzmir'deki önemli oda ve birlik yetkilileriyle tanıştırıp, kenti gezdireceğiz. Bu sayede hem sektör hem İzmir kazanacak" ifadelerini kullandı.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Özcan Torun da projenin sektöre yeni bir tarz ve deneyim kazandıracağını ifade ederken, Tunajans Genel Müdürü Fatih Tuna ise, her ay 2 yabancı ülkeden 100'er kişilik heyetleri getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. İşadamlarının artık yurtdışına giderek zaman kaybetmeyeceğini belirten Fatih Tuna, "İhracatın yurtdışına gitmeden yapılması sağlayacağız" şekinde konuştu.