Kar İnşaat, İzmir Alsancak Liman bölgesinde inşaatını tamamladığı The Port Residence ile İzmir'in en kapsamlı yaşam merkezine imza attı. Arsa maliyeti hariç 24 milyon TL'ye malolan Residence, İzmir'in kalbinde 100 milyon TL'lik bir değer yaratıyor. Eşsiz lokasyonu, sunduğu dünya standartlarındaki hizmeti, kaliteli ve benzersiz imkânlarıyla fark yaratan The Port Residence, şehrin silüetine uyumlu yapısıyla da dikkat çekiyor.

Bu büyük projenin tamamlanmasından ötürü duyduğu mutluluğu dile getiren Kar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Başar Karcıoğlu; "Kar İnşaat olarak sektörde 41. yılımızı, İzmir'in en büyük residence projesi The Port Residence ile kutluyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. İzmir'in merkezinde kurduğumuz bu 'kaliteli yaşam merkezi'ne gösterilen büyük ilgi bizi ayrıca sevindiriyor.  İzmir'in yapısal farkı sloganıyla yola çıktığımız inşaat sektöründe bu güne kadar pek çok projeye imza attık. Bu güne kadar hayata geçen yapılar ile İzmir'de farkını ortaya koyan Kar İnşaat, The Port Residence ile de bir kez daha inşaatı dünya standartlarına taşıyor. Tüm Türkiye'de inşaat sektörü en hızlı devrelerinden birini yaşıyor. Karlılığın şu anda yüksek olması ve taleplerdeki artış, yeni yatırımlar konusunda bizi de teşvik ediyor. Özellikle 2012 yılına büyük projeler ile girmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Körfez ayaklarınızın altında


The Port Residence, The Portmall ve The Portment olmak üzere, lüks konutlardan, kiralanabilir dublex dairelere, alışveriş alanlarından, sosyal alanlarına kadar her detayın düşünüldüğü proje, İzmir'in en büyük çarşısı Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin sonunda yarattığı avlu mekân ile de caddeye zenginlik katıyor. Alışverişin, sanat ve eğlencenin kalbi Alsancak'ta yer alan bina, avantajlı lokasyonu ile de sıradışı bir yaşam deneyimi sunuyor.

Cumhuriyet Bulvarı ve Kıbrıs Şehitleri Bulvarı'na yaklaşık 65 metre cephesi olan 3500 metre karelik bir parsel üzerinde inşa edilen bina, ikisi bodrum olmak üzere toplam 26 kat olup, yüksekliği 95 metreden oluşuyor. Tüm körfezi ayakları altına alan binada evler manzarası ile İzmir'in keyfine keyif katıyor.
Kıbrıs Şehitleri gibi Alsancak'ın en büyük alışveriş merkezine açılan The Portmall,  kendi içinde bir pasajla,  İzmir'in önemli arterlerinden Cumhuriyet Bulvarı'na bağlanıyor. Mağaza alanlarında ise büyük markalarla anlaşan The Port Residence, sakinlerine benzersiz bir alışveriş imkânı sunuyor.

İzmir'de yeni trend


The Portment ismiyle projede yer alan kiralanabilir daireler ile İzmir'e yeni bir trend getiren Kar İnşaat, özellikle şehirde yaşayan yabancıları hedefliyor. Dublex 1+1 dairelerden oluşan The Portment'ta isteyen bir aylığına isteyen 6 aylığına ya da bir yıllığına kiralayabiliyor. Şuan yaklaşık beş dairenin yabancılar tarafından kiralandığını belirten Başar Karcıoğlu, "Projede yer alan bu bölümde özellikle İzmir'e uzun ya da kısa dönemli gelen yabancı işadamlarını ve iş kadınlarını hedefledik. Eşyalı veya eşyasız olarak kiralama yapabilirler. Kira fiyatlarımız kiralanan döneme göre değişiyor, ortalama aylık 3 bin 500 TL civarında belirledik" diye vurguladı.

The Port Residence'da dairelerin yüzde 80'i satıldı

Projenin yüzde 80'inin satıldığını belirten Başar Karcıoğlu kalan dairelerin fiyatlarının 250 bin Euro ile 450 bin Euro arasında değiştiğini belirtti.

İzmir'in kalbinde farklı bir yaşam stili

Konutlara özel sosyal tesislerinde Club House, Fitness Center, Sauna ve çocuk oyun odası bulunan The Port Residence, kaliteli hizmet anlayışına ek olarak, bünyesinde sunduğu sayısız hizmetle de bir cazibe merkezi olarak tasarlandı.

Son teknolojili bir residence deneyimi


Binanın sahip olduğu eşsiz manzarayı maksimum oranda yakalamak amacıyla, tasarımda büyük camların kullanımı yoluna gidildi. Bodrum katlarında konutlara özel 147 araçlık otopark, yaklaşık 1220 metre karelik sığınak ve teknik bölümleri bulunan binanın teknik donanımında ise en yeni teknolojiler uygulanıyor. Her dairede özel soğutma, ısıtma-havalandırma, sıcak su sistemi, yerden ısıtma, sprinkler yangın söndürme sistemine sahip olan The Port Residence'da son teknoloji güvenlik ve otomasyon sistemleri ön plana çıkıyor.

Kar İnşaat, güvenlik, rüzgar yükleri ve yalıtım açısından özel camlar kullanılan binanın dış duvarlarında izolasyon ve ömür açısından Fibrobeton tercih ettiklerini belirten Başar Karcıoğlu, özel camlara ek olarak dış cephede kullanılan beyaz renk ile sofistike bir görüntü elde etmek istediklerini vurguladı. Çatıda binayı sonlandıran konstrüksiyon, çarşı avlusu üzerindeki yelken örtüsü, giriş saçağı ve peyzaj ise projeye ayrı bir zenginlik katıyor.

Kar İnşaat Hakkında:


Kar İnşaat, devamlılık gösteren yüksek kalite standartları, planlı yatırımları ve güvenilirlik garantisiyle İzmir'in en prestijli inşaat firması olarak 41 yıldır çalışmalarını yürütüyor. 2010 yılından sonra inşaat sektörünün ivme kazanmasıyla birlikte,  2011 yılı içinde yeni bir sıçrama için hazırlanma dönemine giren şirket, 2012'de de yatırımlarına devam edecek. Daha önceden hazırlanmış arsa yatırımlarını geliştirmeye hız veren Kar İnşaat, sektörde fark yaratan projelere imza atmayı sürdürüyor.