Somali'ye, İTO'ya kayıtlı tıbbi malzemecilerin göndereceği 3 kamyonluk yardımda, özellikle çocuk hastalıkları, yoğun bakım ve acil serviste kullanılmak üzere 500'ün üzerinde çeşitli tıbbi sarf malzemesi bulunuyor. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sümer Rahmi Nemli ve komite üyelerinin İzmir Ticaret Odası'nda katıldığı toplantıyla, Somali için toplanılan tıbbi malzemelerin listesi, Acil ve Afetlerden Sorumlu İzmir İl Sağlık Müdür Yadımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu'na verildi.

İzmir Ticaret Odası tıbbi malzeme üyeleri olarak 3 kamyon tıbbi sarf malzemesi topladıklarını belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sümer Rahmi Nemli, "İhtiyaçlar çerçevesinde istenilen diğer malzemeleri de hemen temin etmeye hazırız" dedi.
Kuraklık ve açlıkla mücadele eden Somali'de bir insanlık dramı yaşandığını belirten Nemli, "Sektör temsilcileri olarak bu insanlık dramına duyarsız kalamazdık. Biz yeterince tıbbi malzeme topladık, daha da toplayabiliriz. Topladıklarımız haricinde, ihtiyaçlar çerçevesinde belirlenecek kalemler olursa onları da temin etmek istiyoruz. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte diğer ihtiyaçları da tespit edeceğiz. İzmir'deki tıbbi malzemeciler olarak Türkiye'ye örnek olduğumuzu düşünüyoruz. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden tıbbi malzeme firmaları da bizi arayarak bilgi alıyorlar" diye konuştu.

Acil ve Afetlerden Sorumlu İzmir İl Sağlık Müdür Yadımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu ise, hastanenin kurulması kadar içindeki ekibin, donanımın ve kullanılacak tıbbi malzemelerin de önemli olduğuna dikkat çekerek, "Hastaların büyük bölümü çocuklar. Yetersiz beslenme ve ona bağlı vücut direncinin düşmesinden dolayı enfeksiyon hastalıkları ağırlıklı olarak karşılaşılan vakalar. Sağlık Bakanlığımız 20 yataklı sahra hastanesi ve 50 yataklı iki konteyner tipi hastane gönderdi. Bakanlıkta yapılacak toplantı ile kaç uzman ve kaç hemşirenin görevlendirileceği belirlenecek. Biz de bu arada Ege Bölgesi'ndeki Manisa, Muğla, Aydın, Denizli illerinden gönüllü topladık. Doktor, hemşire, laborant, röntgen teknisyeni göndereceğiz. Doktor listemiz hazır, her şeyimiz hazır, bakanlıktan talimat bekliyoruz. İzmir Ticaret Odası'na sağladıkları yardım nedeniyle teşekkür ederiz" dedi.