Daha evvel İzmir marketlerinde tüketicinin beğenisine sunulan kooperatif ürünleri, artık ülkenin tamamında satılabilecek. Kooperatif ile Migros Mağazalar zinciri arasında yapılan protokol çerçevesinde 300 mağazanın raflarında yerini alan Tire Şiş Köfte’nin ulusal medyada tanıtımı başladı.

Tüketiciye çiftlikten sofraya kadar kontrollü ve denetim altında sağlıklı ürün sunduklarını dile getiren Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Tire Süt Kooperatifi bir üretici kuruluşudur. 1967 yılında kurulan Tire Süt Kooperatifi bugün 2 bine yakın üreticinin birlikteliğiyle oluşan büyük bir güç olmuştur. Bugüne kadar üreticilerimize verdiğimiz destekle, üretim maliyetlerini düşürerek kaliteli üretim yapmalarını sağladık. Üretimin ve üreticinin devamlılığını sağlamaya yönelik yatırımlarımız sayesinde sadece Türkiye’de değil, 2012 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından Dünyada Örnek Kırsal Kalkınma Modeli unvanını kazanarak dünyanın da dikkatini çektik.” dedi.

Kooperatif olarak üretimini yaptıklarını pastörize süt, yoğurt, ayran, peynir çeşitleri, şiş köfte ve sucuğun tüketiciden büyük ilgi gördüğünü aktaran Eskiyörük,“Otomatik sağım sistemli çiftliklerden el değmeden üretilen sütler, tüm laboratuar analizleri yapılıp gıda güvenliğine uygun olarak hijyenik koşullarda işlenmektedir. Ayrıca ortaklarımıza ait erkek danaların, sağlık kontrolleri yapılarak kesimi gerçekleştirilmekte ve hijyenik koşullarda işlenerek mamule dönüştürülmektedir. Tire Süt Kooperatifi ürünlerini tercih etmekle; sağlıklı besleneceğiniz gibi aynı zamanda büyük emek sarf ederek üretim yapan kırsaldaki üreticiyi desteklemiş olacaksınız.” diye konuştu.


TİRE KÖFTENİN ÖZELLİĞİ


Et yemekleri içerisinde iki kez pişirilerek hazırlanan tek köfte olan Tire Şiş Köfte, dananın özel yerlerinden yapılmaktadır. Köftenin yapılış aşamasında iki kez kıyma makinesinden geçirilen et, tam bir gün boyunca bekletildikten sonra yeniden kıyma makinesinde işlemden geçiyor. Isıyı eşit şekilde dağıtan özel şişlere geçirilen köfte, odun ateşinde yüzde 80 oranında pişiriliyor. Hiç bir katkı maddesi ilave edilmeden paketlenen Tire Şiş Köfte, özellikle hızlı hazırlanışıyla çalışan ve yemek yapmaya fazla zamanı olmayan bayanların yeni gözdesi haline geldi.