Türkiye’nin tarımdaki hızlı büyümesinin önemli göstergelerinden biri olan traktör üretimi 2011 yılında yüzde 56 artışla 62 bine ulaşarak tarihi bir rekor kırdı. Bu büyümeyi göz önünde bulunduran Titan Jantsa A.Ş., Aydın’daki yatırımlarını büyütme kararı aldı. Bu kapsamda, Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) 60 bin metrekare sanayi parselinin tahsisini aldı. Konu ile ilgili değerlendirme yapan Titan Jansa A.Ş. CEO’su Mike Akers şunları söyledi:

"Geçen yıl 135 bin traktör jantı ürettik. Titan Jantsa A.Ş. bu ürünleri Avrupa’da Cnh, Same, Landını ve Claas, Türkiye’de Türk Traktör firmalarına satıyor. Titan, Avrupa’nın her zaman Türkiye’deki çalışmalarını büyütme arzusu içinde olmuştur. Grubumuz, Türkiye’yi büyümek için mükemmel bir üs olarak görmekte. Bu anlamda Titan Jantsa A.Ş. yatırımlarını büyütmek amacıyla Aydın Ortaklar OSB’de 60 bin metrekare sanayi parselini satın aldı."

ORTAKLAR OSB YÜZDE 85 DOLDU

Aydın Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi’nin yerli ve yabancı yatırımcıların gözbebeği olduğunu belirten Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu da, "Son üç ay içerisinde üç değişik yatırımcıya toplam 150 bin metrekare arsa tahsisi gerçekleştirdik. Bu da Aydın’da yatırımcıların merkezi, gözbebeği olan Ortaklar OSB’nin yüzde 85’inin dolmasına neden oldu. Bu bizim için çok güzel bir gelişme" dedi. Gelecekte 3 bin kişiye istihdam alanı sağlayacak olan Ortaklar OSB’nin bir taraftan altyapı çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Çerçioğlu şöyle konuştu:

"Altyapı çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalarımızı yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte arıtma tesisimizin temelini de attık. Bunu da yine yıl sonuna kadar bitirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca doğalgaz çalışmalarımıza da başladık. Hedefimiz Aydın’daki OSB’ler arasında ilk doğalgaz kullanan OSB olmak. Bununla birlikte boş olan yüzde 15 arazilerimiz için de görüşmelerimiz devam ediyor."