Turizmciler 2011 yılının rotasını İzmir'de çiziyor. 8 - 11 Aralık 2011 tarihleri arasında, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda organize edilen Travel Turkey İzmir Fuar ve Konferansı, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda turizm temsilcisini İzmir'de buluşturdu. Fuarda yer alan Edremit büyük ilgi görüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kosava San. ve Tic. Bakanı Yardımcısı Cüneyt Ustaibo, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Aydın Valisi Kerem Al, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çorum Valisi Nurullah Çakır, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Urfa Valisi Celallettin Güvenç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hollanda Kraliyeti Büyükelçilik Müsteşarı Matthijs Van Der Plas, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır, THY Yurtiçi Pazarlama ve Satış Başkanı Yrd. Halil İbrahim Polat, Hannover Messe International İstanbul Genel Müdürü Alexander Kühnel, İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdür V. Ali Rıza Gülerman üst düzey bürokratlar, iş dünyası temsilcileri ve yurtiçi ve yurtdışından birçok sektör profesyonelinin katılımıyla düzenlenen açılış törenine Anja Bukovac'in keman gösterisi ve Çorum'un "Hitit Kıyafetleri" defilesi renk kattı.

Hollanda'nın partner ülke, Yunanistan'ın onur konuğu ülke ve Kütahya'nın partner il olduğu Travel Turkey İzmir 2011 Turizm Fuar ve Konferansı'na Çin, Endonezya, Fransa ve Slovenya ise ilk kez katılıyor.

Edremit standı büyük ilgi gördü

Edremit Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası'nın katılımlarıyla gerçekleşen tanıtım çalışmasında Edremit ilçesi doğal ve kültürel güzellikleri ile dikkatleri çekti. Bölgemizin turizm ve doğa değerlerinin yanısıra vazgeçilmezimiz zeytin ve zeytin yağıda katılımcıların damak tatlarına renk katıyor. 24 metre karelik iki katlı standı ile örnek gösterilen Edremit Belediyesi stantı ziyaretçi sayısı ile dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Her türlü tanıtım argümanı ile zenginleştirilen stantta ayrıca bölgemizin önemli lezzetlerinden helva da yer alıyor.
50'den fazla ilin yanı sıra 19 ülkenin katılımcı olarak yer aldığı fuara 11 ülkeden de satın alma heyeti gelecek. Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çin, Endonezya, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, KKTC, Karadağ, Kosova, Malezya, Slovenya, Tunus, Türkiye, Ürdün, Yunanistan ve Yunan Adaları'ndan Samos, Midilli, Mykonos, Kos ve Sakız'ın büyük ilgi gösterdiği Travel Turkey Fuarı'na 78 yabancı firma katılıyor.

Fuarın Havayolu Sponsoru Türk Hava Yolları iş birliği ile Hindistan, Hırvatistan, Slovenya, Karadağ, İrlanda, Ukrayna, Rusya, İsveç, Bosna Hersek, Japonya ve Yunanistan'dan tur operatörleri, seyahat acentaları ile turizm basınından oluşan 70 kişiye yakın satın alma heyeti Travel Turkey İzmir Fuarı'na davet edilerek fuarda ağırlandı.

Hosted Buyer Programı" adı altında katılımcı firmalarla işbirliği yapmak üzere fuara davet edilen satın alma heyetlerinin konaklama ve ulaşım masrafları karşılanarak İzmir'de ağırlanıyor. Bu özel program çerçevesinde, fuar alanında oluşturulan workshop alanı ile yabancı satın alıcılar stant sahibi turizmcilerle bir araya getirilerek yüz yüze görüşmeleri sağlanıyor. Bu sayede oluşturulan iş platformu ile yerli ve yabancı turizmcilerin profesyonel bir ortamda iş bağlantıları yapmaları ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atmaları hedefleniyor.
Her geçen yıl daha da artan kalkınma ajanslarının yoğun ilgisiyle yörelerin tanıtımına katkı koyan Travel Turkey İzmir'e, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Serhat Kalkınma Ajansı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve İzmir Kalkınma Ajansı katılımcı olarak yer alıyor. Turizm profesyonellerinin yanı sıra turizm meraklılarına da ev sahipliği yapan Travel Turkey İzmir, yörelerin stantlarında gerçekleştirecekleri şovlar, çeşitli ülke stantlarının ikramları, ülkelerine özgü dans şovları ve acentaların çekilişleri ile özellikle hafta sonu turizm meraklıları ve tatil planı yapan ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Düzenlendiği ilk tarihten itibaren her yıl büyümesini sürdüren, ülkemizde ve uluslararası arenada tüm dikkatleri üzerine çeken Travel Turkey'e 2010 yılında 17 ülkeden 585 firma katıldı. Fuarı 30 ülke ve 51 ilden 15 bin 963 turizm profesyoneli ziyaret etmişti.