Ancak satışlar geçen yılın gerisinde kaldı. Akdeniz Bölgesi'nde geçmiş yıllarda Rus turistle dolan otel odaları boş kalınca, fiyatlar yerli turist için aşağı çekildi. Kültür turlarında Karadeniz, Kapadokya ve İstanbul'u geride bırakırken, ekonomik krizdeki Yunan adalarına talep artmadı.

Tüm umudunu Ramazan Bayramı ve sonrasına bağlayan turizm sektörü hayal kırıklığına uğradı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ege Bölgesel Yürütme Komitesi Başkanı Rıza Gencay, satışların geçen yılın çok gerisinde kaldığını belirterek, bunda erken seçim ihtimalinin ve siyasi belirsizliğin etkili olduğunu söyledi. Gencay, "Güneyde Rus turistteki kaybı yerli turistle telafi etmeye çalıştık, ancak istenilen düzeyde talep patlaması yaşamadık. İnsanlar seçim sonrası temkinli davranıyor. Siyasi belirsizlik en çok turizmi etkiliyor. Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda 'süper' diyeceğimiz satışların çok gerisinde kaldık. Bayramın tadı kaçtı" dedi.

KARADENİZ'E İLGİ ARTTI

İzmirli yurt dışı turlarında en çok İtalya, İspanya ve Orta Avrupa'yı tercih etti. Yurt içi kültür turlarında serin havasıyla Karadeniz Bölgesi ilgi gördü. Yıllardır Rus turistlerle dolan Güney sahillerindeki oteller ise boş kalınca, yerli turist için fiyatlar aşağı çekildi. Yerli turist, güneyde daha uygun fiyatlara tatil yapma fırsatı bulunca, hareketlilik yaşandı. Ekonomik krizde olması bile Yunanistan adalarına ilgiyi artırmadı. Rodos, Midilli, Girit, Kos, Sakız, Santorini, Mikanos, Sisam'a ilgi geçmiş yıllardaki gibi oldu.