77 dönümlük tahsisin protokol törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, Zorlu Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zorlu, Genel Müdür Yardımcısı Ali Kindap, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili katıldı.

Yatırım hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Kindap, santralın Türkiye'nin en büyüğü olacağını belirterek, “Bu imzayla beraber inşaat faaliyetlerimizi derhal başlatıp 2013 senesi ortalarında tesisimizi tamamlamış olacağız. Tesisin, 75 MWe kurulu gücüyle ülke ekonomisine katacağı enerji miktarı 575 milyon KW/saattir. Aynı zamanda hem bölgede kurulacak seraların hem de Sarayköy'deki konutların ısıtılmasında da bu tesisten faydalanılacak. Santral, teknolojisi ve büyüklüğü itibarıyla dünyadaki örnek tesislerden biri olacak.” dedi. Zorlu Enerji Grubu’nun nihai hedefinin 2 bin megavatlık güce ulaşmak olduğunu söyleyen Kintap, “Şu an toplaa 800 megavatlık gücümüz var. Önümüzdeki senelerde 2 bine çıkaracağız. Bu da 3–4 milyon nüfuslu orta ölçekli bir sanayi bölgesinin ihtiyacını görecek miktardır. Tesis için 230 milyon dolarlık yatırım yapılacak.” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu da amaçlarının, Türkiye’nin havasını ve yeşilliğini korumak olduğunu belirtti: “Önemli olan, millî servetimizi kullanmaktır. Bunda da gelecekte daha fazla yatırımlarımız olacaktır.” dedi.

Vali Demir ise santralla büyük bir enerji üretilirken ciddi bir entegrasyon da şahit olunduğuna dikkat çekti. Demir, “Burada üretilecek termal enerjinin yanında elde edilebilecek su vesilesiyle de sera organize sanayideki tarım alanları da ısıtılmış olacak. Zorlu Grubu'nun ürettiği enerjiyi, biz burada sera ısıtmasında kullanacağız. Burada bir miktar arsanın kullanılmasına izin veriyoruz.” ifadelerini kullandı. Türkiye’de yıllardır termal su konusunun konuşulduğunu vurgulayan Demir, şunları kaydetti: “Çok güzel şeyler yapılmış ama bir türlü istenen noktaya gelinemedi. Aslında kamu ve özel sektör birlikteliği anlamında da Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma. Bundan sonraki süreçte özellikle termalle ilgili çok zengin kaynakları olan Denizlimiz'in sadece enerjisiyle değil, tarımla birlikte mutlaka termal turizm anlamında da yapmamız gereken önemli çalışmalar var.”

Konuşmaların ardından Vali Demir ve Zorlu, arsa tahsis protokolünü imzaladı. Kızıldere Jeotermal Elektrik Santralı'nın 30 yıllık işletme hakkı, 2008 yılındaki ihaleyle Zorlu Doğal Elektrik Üretim'e devredilmişti.