Esin Gençel-Kavuklar Grup, İzmir'e, Türkiye'nin üstü açılıp kapanabilen ilk alışveriş merkezini yapıyor. Bornova'da yapılacak olan Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, İzmir'in en büyük karma projesi olarak hayata geçecek. Proje hakkında yapılan basın toplantısında bilgi veren Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, 325 milyon dolarlık yatırım değeri taşıyan projenin, 23 bin metrekare arsa üzerinde 280 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu ve 2015'te tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.


Kavuklar'ın en büyük yatırımı

Projenin İzmir'e bugüne kadar yapılan en büyük yatırım olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, İzmir'in kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Biz gayrimenkul geliştirmek için yaptığımız her yapının sembol olmasını ve o bölgeye güç katmasını istiyoruz. Biz kentsel dönüşümü Altındağ ve Çamdibi'nden başlatıyoruz diye düşünüyoruz. Altındağ'da yıl sonu başlayacak olan proje için de çalışıyoruz. 280 bin metrekarelik alanda çalışmalar devam ediyor. İzmir'de bu büyüklükte yapılmış başka şantiye alanı yoktur" dedi. Bayraklı Tower ve Ege Bornova projelerinin de devam ettiğini belirten Kavuk, toplamda 550 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kavuk bu projenin bugüne kadar yapılmış en büyük yatırım olduğuna dikkat çekerek, "Kavuklar Grup'un bugüne kadar yaptığı en büyük yatırım budur. Bu hem İzmir, hem de bizim için bugüne kadar yapılan en büyük yatırımdır" diye konuştu.

Türkiye'de ilk olacak

Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk ise proje hakkında detaylı bilgi vererek, 2011'de koydukları 5 yılda 5 kat büyüme hedeflerine çok yaklaştıklarını ifade ederek, "İçinde alışveriş merkezi, rezidans ve ofis barındıran ve 550 milyon dolarlık yatırım değeri taşıyan 600 bin metrekarelik alışveriş ve yaşam alanı projelerimizi 2015'te tamamlamayı hedefliyoruz. Yapılacak Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin, İzmir'de ilk kez bu nitelikte 'Yaşam-Eğlence-Alışveriş1 deneyimlerini birarada sunacağını belirten Metehan Kavuk, "İzmir'in en büyük karma projesi olarak hayata geçecek ve İzmir'deki değişimin başlangıç noktası olacak. Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Türkiye'nin ilk üstü açılıp kapanabilen nefes alan alışveriş merkezi ile rezidans ve eğlence merkezini bir araya getiriyor. Üstü açılıp kapanabilen bu özelliği sayesinde İzmirlileri masmavi gökyüzünden hiçbir zaman ayırmayacak" diye konuştu


Karma yaşam alanı

Projenin konsept geliştirme, yönetim ve kiralama danışmanlığını ise Avi Alkaş Başkanlığı'ndaki Jones Lang LaSalle Türkiye ekibi üstleniyor. Avi Alkaş, Türkiye'de sadece çeyrek yüzyılda alışveriş merkezi sayısının 346'ya ulaştığına, İzmir'de bu sayının 20 olduğuna dikkat çekerek, "İzmir'de çıtayı yükseltmek ve farklı yenilikler getirmek istiyoruz. Bornova Point'te dünya markalarını bir araya getireceğiz. İzmir'in kumru ve gevreğinin de, İstanbul'un simidinin de aynı yerde yer aldığı bir yaşam alanı oluşturacağız" dedi.