Elektrik piyasasında gerçekleşen değişiklikler sonucu, elektrik dağıtım şirketleri de özelleşmeye başladı. Daha sonraki süreçte ise dağıtım bölgelerinde görevli elektrik satış şirketleri kurulmaya başladı. Bu görevli şirketler, kendi bölgelerindeki tüketiciler için ulusal fiyattan elektrik satışı yaptılar. Alternatif elektrik tedarikçilerinin ise Türkiye'nin her yerine serbest tüketiciler için ucuz elektrik tarifeleri ile ucuz elektrik fırsatı sunmayya başladı.

Faturanız İndirimli Elektrik Sayesinde Daha Uygun Gelecektir

Elektrik piyasasının serbestleşmesi ile rekabetin de artması ve özel elektrik tedarikçilerinin piyasada kendini göstermeye başlaması ile ucuz elektrik kavramı daha da fazla yayılmaya başladı. Ucuz elektrik kullanma düşüncesi ile hareket etmek isteyen tüketiciler indirimli elektrik yoluna giderek tasarruf etmeye başladı. Böylece tüketicilere kendi elektrik tedarikçisini seçme olanağı da verildi ve tüketiciler indirimli elektrik kullanmanın avantajlarından faydalanmaya başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gelen değişim ile ucuz elektrik kavramını genişletmek ve hızlandırmak amacı ile bir serbest tüketici limiti de belirlenmiştir. Bu limite göre ayda en az 82 tl elektrik faturanız geliyorsa siz de serbest tüketici sayılabilirsiniz.

İndirimli Elektrik Hesaplama Tablosu ile TEK Elektrik'e geçiş yaptığınızda ne kadar tasarruf edebileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Ayda ne kadar elektrik kullandığınıza dair hesap yaparak bir yıllık elektrik kullanımınızı ortaya çıkarabilir ve siz de ucuz elektrik için kararınızı verebilirsiniz. Abone tipinizi ev veya işyeri olarak belirleyerek aylık fatura tutarınızı girebilir, eğer Tek Elektrik’i tercih ederseniz ne kadar karda olacağınızı hesaplayabilirsiniz.

Tek Elektrik İle Tasarruf Edin

Her bütçeye uygun özel tarifelerden birini seçip siz de ucuz elektrik kullanımına başlayabilirsiniz. Üstelik online işlem menüsünden güncel faturanızı da takip edebilir ve faturanızı rahatlıkla ödeyebilirsiniz. Ayrıca sadece Tek Elektrik'in web sitesine özel her ay yüzde 6'ya kadar varabilecek indirimli elektrik kampanyalarından faydalanmak da mümkün.

İndirimli elektik kullanımına başlamak zaman almayan ve pratik bir geçiştir. Yapmanız gereken sadece Tek Elektrik'i ziyaret edip form doldurarak online başvuruda bulunmak ve tasarruf etmeye başlamak.