Mehmet Akif Çakmak-Eğitim uzmanları ve öğretmenlerin bir araya geldiği toplantıda, gelişen teknolojilerin eğitim hayatına getireceği yenilikler masaya yatırılırken, Vitamin'in yeni özellikleri de katılımcılara tanıtıldı. Vitamin'in yenilenen öğretmen özelliklerinin tanıtıldığı toplantıda, Eğitim Danışmanı Yazar Cihat Şener ve Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Eren Ceylan birer sunum gerçekleştirdi.

Verimliliği artıramıyoruz

Teknolojilerin çocukların hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu dile getiren  Eğitim Danışmanı Yazar Cihat Şener, "Bilgisayar çocukların ders çalışmasına engel değil, çocukların beklentilerine uygun çözümler üretmeye çalışmalıyız. Babam bana ne zaman ders çalışmaya başlayacaksın dese, inat olsun diye çalışmazdım, çocuklarımızı daha iyi yönlendirmeli, onları daha iyi anlamaya çaba göstermeliyiz. Biz öğretmenler olarak bu işin tam ortasındayız, teknolojik gelişmelere rağmen çocuklarımızın verimliliğini artıramıyoruz. Çocuklarımız daha ilkokula gitmeden bilgisayarla tanışıyor artık. Gençler test çözmekten yoruluyor artık, daha sağlıklı bir eğitim politikası yaratmalıyız" dedi. 

İleriyi göstermek amacındayız

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sebit Genel Müdür Yardımcısı Sadi Türeli ise, bu toplantılarla Vitamin'in evlerde ve okullarda daha etkin kullanılmasını amaçladıklarını ifade ederek, "Vitamin olarak eğitimde dönüşümü sağlayacak model ve sistemleri kurmaya odaklandık, 23 yıllık bilgi birikimi ve deneyimi ile Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni Nesil Toplantıları bizim için büyük önem arz ediyor, 260 çalışma arkadaşımızla insanlara ileriyi göstermek istiyoruz. 50 yıl önceki teknolojilerle şu andaki eğitim anlayışını sürdürmek mümkün değil" şeklinde konuştu.

Toplantıda Vitamin'in yenilenen öğretmen özellikleri de katılımcılara tanıtıldı. Yeni özellikler sayesinde, öğretmen Vitamin üzerinden öğrencisinin anlık ödev performans ölçümünü yapabiliyor, ders öncesi hazırlık ve ders sonrası ölçme değerlendirme süreçleri için kurgulanmış birçok kolaylaştırıcı özellikten faydalanabiliyor. Toplantıda yeni nesil ölçme değerlendirme sistemlerinin bir örneği olan Vitamin'in Kazanım Değerlendirme Uygulaması'nın (KDU) da öğrencilerin yeteneklerinin ön plana çıkarılması ve öğrencilere eksiklerini tamamlama fırsatı verdiği açıklandı.