Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, borsanın "İzmir'den kopartılmaya çalışılmasının" kabul edilemeyeceğini belirtti. Bugün bazı gazetelerde yer alan İzmir'deki VOB'un çoğunluk hisselerinin İMKB'ye devredilerek İstanbul'a taşınacağı yönündeki haberler üzerine basın açıklaması yapan Kestelli, VOB'un 4 Şubat 2005 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından çalınan gongla hizmete başladığını, Türkiye'nin ilk ve tek türev borsası olduğunu belirtti. Borsanın aradan geçen 7 yıl zarfında işlem hacmini 150 kata yakın artırdığını, Türk sermaye piyasası ve Türk özel sektörü için önemli bir misyon üstlendiğini kaydeden Kestelli, VOB'un elde ettiği ivmeyle dünyanın 26'ncı büyük türev borsası olduğunu ifade etti.

Kestelli, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
"Üstelik bu başarıyı sadece V ile yani vadeli işlemlerle yakalamıştır. Bugün yapılması gereken şey bugüne kadar anlamsız bir şekilde engellenen VOB'un O'sunu yani opsiyonları da devreye sokarak bu önemli kurumun daha hızlı büyümesinin önünü açacak adımlar olmalıdır. Hal böyleyken VOB'un, ortaklarının görüşü dahi alınmadan bir oldu bittiye getirilerek İzmir'den kopartılmaya çalışılması kabul edilemez. Liberal dünyada özelleştirmeler tamamlanmışken Türkiye'de VOB'u kamulaştırmaya kalkışmak, en hafif deyimiyle suyu tersine akıtma girişimidir. Herkesin anlaması lazım ki VOB, İstanbul'un finans merkezi olmasının önünde bir engel değildir.

Daha önce de vurguladığımız gibi Türkiye sermaye piyasalarını daha hızlı büyütmek için VOB olarak her türlü müzakereye açığız. Ancak bu konuda olmazsa olmazımız, VOB'un genel merkezinin İzmir'de kalmasıdır. Türkiye'nin en çok vergi ödeyen üç kentinden biri olan İzmir'e katkı sağlayan VOB gibi değerlerin güçlendirilerek devam ettirilmesi, bütün ülke için önemli bir güç ve motivasyon kaynağıdır."