Türkiye'de bu yıl 300 bin tablet bilgisayar satılmasının beklendiğini söyleyen Exper Genel Müdürü Orhan Korkusuz, bunun 60 binini yeni tabletleri EasyPad'le kendilerinin satmak istediğini söyledi. Bir ay önce EasyPad'i pazara sunduklarını hatırlatan Korkusuz, "Beklediğimizin üzerinde talep geldi. Kısa sürede elimizdeki stokları bitirdik. Bu yıl içinde 60 bin tane satarız" dedi.
Korkusuz, 600 TL gibi iyi bir fiyatla piyasaya sundukları EasyPad'le tablet rekabetine katıldıklarını dile getirerek, şunları söyledi: "İlk parti tabletlerimiz Migros süpermarketlerde satıldı. Yeni parti ürünler tekno marketlerde de satılacak. Android işletim sistemiyle ilgili de Anroidpazari.com'u kurduk. Bu alandaki Türkçe içerik açığını giderdik." Tabletlerin dünyadaki satış rakamlarına da değinen Korkusuz, geçen yıl dünyada 40 milyon tablet satıldığını, bunun bu yıl 54 milyona çıkacağını kaydetti.
Yüzde 5'i tablet bilgisayar
Korkusuz, Türkiye'de 2011'de 4 milyon bilgisayar satılmasının öngörüldüğünü de belirterek, şu bilgileri verdi: "Bunun yüzde 5'i tablet olacak. Tablet bilgisayarlar netbook'lardan pazar payı alıyor. Geçen yıl Türkiye'de 3.5 milyon adet bilgisayar satıldı. Exper'in satışı 273 bin adet oldu. Pazar payımız geçen yıl 7.5 olarak gerçekleşti."
Bu yıl Türkiye'de kişisel bilgisayar pazarındaki paylarını artırmayı hedeflediklerini de kaydeden Korkusuz, "Önceden kamu
ihalelerinde etkin bir firma olarak biliniyorduk. Kamu ihaleleri ancak kısa vadeli pazar payı getirir. Asıl başarı kriteri olamaz. Artık kamu ihalelerinin ciromuzdaki payı yüzde dokuzu geçmiyor. Amacımız uzun vadeli düşünmek. Türk halkının gönlündeki ihaleyi almak" açıklamasını yaptı.
Akıllı cep üretimini düşünüyoruz
AKILLI cep telefonu üretimi üzerinde de düşündüklerini dile getiren Orhan Korkusuz, "Hem cep telefonu hem de bilgisayar tarafında yerli üretimin desteklenmesi gerekiyor. Kamu ihalelerinde de yerli farkı olmalı. Çünkü bu ülkeye istihdam sağlıyoruz. Şu anda 130 çalışanımız var. Bu rakam daha da artabilir" diye konuştu.
7.5 saatlik pil ömrü var
TÜRK bilgisayar üreticisi Exper'in tablet bilgisayarı EasyPad P10AN, 10.1 inç'lik çoklu dokunmatik ekrana sahip. Nvidia Tegra 2 işlemci ve Android 2.2 işletim sistemi bulunuyor. 7.5 saat pil ömrü olan cihaz, 750 gram ağırlığında. Adobe Flash Player desteği ve yüksek çözünürlüklü ekranıyla HD uygulamalarda performans sunuyor.