Aqua Dream Water Park Halkla İlişkiler sorumlusu Asiye Karaca, bayramın bittiğini ancak yerli turistlerin tatillerine devam ettiklerini belirtti.
 Karaca, "Vatandaşlar burada havuza girmenin dışında su kaydıraklarıyla kayarak adrenalini yüksek bir gün geçiriyor. Bayram dolayısıyla Marmaris'e gelen yerli turist sayısında büyük artış oldu. Yerli turistlerimiz de burada eğlenmeyi tercih ediyor. Tesisimize Arap turistler dahil olmak üzere günde yaklaşık bin kişi geliyor. Müşterilerimiz hangi su kaydırağını daha eğlenceli bulursa onu kullanıyor. Ayrıca küçük çocukları olan müşterilerimiz için çocuk havuzlarımız mevcut. Çocuklarını güvenle buraya bırakabiliyorlar" dedi.
 Tatil için Konya'dan Marmaris'e gelen Veli Güçlü de uzun bayram tatilini yaz tatiliyle birleştirdiklerine işaret ederek, "Bizim için bayram bitti ama tatili hala bitiremedik. Tatilde gece gündüz günümüzü güzel geçirebilecek etkinliklerle uğraşıyoruz. Burada çocuklarımız da güvenli bir şekilde güzel vakit geçiriyor. Tatilin bitmesini hiç istemiyoruz" diye konuştu.
Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Şube Başkanı İsmail Bozdağ ise bayram periyotunun yabancı turistin en yoğun olduğu dönem olduğunu, Marmaris'e iç turizmden çok fazla talep olmasına rağmen talebin karşılanamadığını söyledi.
Yerli turistlerin Marmaris'i tercih ettiğini ancak yeteri kadar turist alamadıklarını belirten Bozdağ, "Bayram sürecinde yüzde 15'lik boşluğumuzu doldurduk. Bayramın ilk 3 günü otellerde yüzde 100 doluluk sağlandı. Eylül ayının ilk haftasında yurt dışından da bir hayli talep vardı. Bayramda Marmaris'i tercih eden turistler için yerimiz olsaydı daha çok turist ağırlayabilirdik. Gelen talepleri karşılayamadığımız halde otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaşması bizi sevindirdi" diye konuştu.