Perakende sektörünün en büyük buluşması olan Perakende Günleri 2012 kapsamında düzenlenen Perakende Güneşi Ödülleri, 29 Kasım günü yapılan ödül töreni ile sahiplerini buldu.

Başarılarıyla sektöre farklılık katan isimlere verilen Perakende Güneşi Ödülleri’nde, “Yılın Alışveriş Merkezi Müdürü” ödülünü İstanbul Optimum Outlet AVM Genel Müdürlüğü ile birlikte İzmir Optimum’un da bağlı olduğu Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Nezihi Kayıboğlu aldı. Ziyaretçilerine her gün indirimli alışveriş keyfinin yanı sıra bir yaşam merkezi de sunan ve geçtiğimiz günlerde Avrupa Alışveriş Merkezleri Birliği’nin en iyi AVM yarışmasında finale kalan İzmir Optimum Outlet’in geldiği konumda önemli payı olan Nezihi Kayıboğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmasında kendisini bu ödüle layık gören sektör yetkililerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti ve ödülü Rönesans ailesi adına almaktan onur duyduğunu belirtti.

Nezihi Kayıboğlu, 1999 yılından bu yana 13 yılı aşkın bir süredir alışveriş merkezlerinde görev yapıyor. Daha önce Profilo , Capitol ve City’s Nişantaşı Alışveriş Merkezleri’nde görev almıştır. 1 Ağustos 2008   itibari ile Rönesans Alışveriş Merkezleri’nden Optimum Outlet ve Eğlence Merkezinde  AVM Genel Müdür’ü olarak başlamış olduğu görevine şu anda İstanbul, İzmir Optimum ve Kozzy AVM’yi kapsayan  bölge müdürü olarak devam etmektedir.
Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Optimum Outlet AVM Genel Müdürlüğü görevi boyunca açılışlarını yaptığı AVM’ler ile alınan ödüller şöyle;

İstanbul Optimum Outlet (2008)
ICSC (Uluslararası Alışveriş Merkezleri Birliği) tarafından Avrupa’nın En İyi Outlet’i (2010)
AMPD (Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği) tarafından da Türkiye’nin En İyi Outlet’i (2010)

Kozzy AVM (2010)
Kozzy AVM, ICSC (Uluslararası Alışveriş Merkezleri Birliği) tarafından Avrupa’nın En İyi AVM’si (2011) – Dünya finalisti
AMPD (Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği) tarafından da Türkiye’nin En İyi AVM’si (2010)

Adana Optimum Outlet (2011)

Adana Optimum Outlet AMPD (Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği) tarafından da Türkiye’nin En İyi Outlet’i (2011)

İzmir Optimum Outlet (2012)
30 Mart 2012’de açılan  İzmir Optimum Outlet ile 2013 ICSC (Uluslararası Alışveriş Merkezleri Birliği) Avrupa’nın En İyi Outlet’i ödüllerine aday olmuştur.