Bilge bir doktor en iyi ilacın ilgi ve sevgi olduğunu söylemiş.
Başka biri de sormuş:
Ya işe yaramazsa?
Gülümsemiş ve şöyle yanıt vermiş:
O zaman dozu arttırın...

Engelleri kaldıralım

Hayatı ve sevgiyi paylaşmak için engel yok!
Biraz empati (duygudaşlık) engelleri kaldırmaya yeter.
Haydi bir engel de siz kaldırın.

Sağlıklı olmak için

Sağlıklı bir yaşam için sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalı.
Meyve tüketimine özen gösterilmeli.
Alkol ve sigara tüketilmemeli.
Gün içerisinde sürekli oturulmamalı, aktif olunmalı, kişisel temizliğe ve çevre temizliğine önem verilmeli.
Su, hücrelerin ve organların yaşaması için gereklidir. Bu nedenle her gün bol bol su içmeyi ihmal etmeyin.
Eğer 60-70 kilo arasındaysanız günlük içmeniz gereken su miktarı 2 litredir.
90 kiloysanız bu miktar 3 litreye kadar çıkar.

Denemekte yarar var!

1919 yılında, dünyada 40 milyon kişi 'grip'ten öldüğünde, bir doktor, birçok çiftçiyi griple mücadelede yardım amacıyla ziyaret eder.
Çiftçiler ve aileleri grip kapmıştır ve birçoğu ölür.
Doktor ziyaretlerine devam eder ve bir sürprizle karşılaşır, ziyaret ettiği bir çiftçi ve ailesi çok sağlıklıdır.
Doktor böyle olabilmesi için aileye herkesten farklı ne yaptıklarını sorduğunda, çiftçinin hanımı odaya, bir tabak içine 'soyulmamış' bir 'soğan' koyduklarını (muhtemelen diğer odalara da) söyler.
Doktor buna inanamaz ve bu 'soğan'lardan birini alarak laboratuvarda mikroskop altına koyarak inceler ve soğanın içinde grip virüsünü görür.
Soğan açıkça grip virüsünü absorbe etmiş ve bu sayede de aile sağlıklı kalmıştır.
Bu hikayeyi kuaför dostumdan duydum.
Geçen yıl dükkanına çukur bir tabak içinde bir soğan yerleştirmiş.
O yıl hiçbir personeli 'grip' olmamış. (Hayır, sanıldığı gibi o, 'soğan' işinde değil.)
Bu öyküden alınacak ders, bir miktar 'soğan' almanız ve evinizin çevresinde bir yerlere yerleştirmenizdir.
Biz geçen yıl bunu denedik ve grip olmadık.
Tabii ki grip aşısı yaptırmak en önemlisi...

Söylemem, kullanırım!

Limon (Citrus) kanser hücrelerini öldüren mucizevi bir üründür.
Bu nedenledir ki limon özütünü laboratuvarda üretmeye çalışan bilim adamları var.
Limon tedavisi kemo­terapinin korkunç etkilerini göstermez.
Bazıları onun her tür kanserin tedavisinde faydalı olduğunu söyler.
Ayrıca geniş spektrumlu anti­bakteriyel olarak iltihaplara / enfeksiyonlara ve mantara karşı kullanılır.
Dahili parazit ve bağırsak kurtlarına karşı etkindir.
Çok yüksek tansiyona karşı kan basıncını düzene sokar.
Anti­depresandır.
Strese ve asabi bozukluklara iyi gelir.

Başarılı sonuçlar alınmış...

Bu bilginin kaynağı ise çok etkileyicidir: Dünyanın en büyük ilaç üreticisi firmalarından biridir.
Bu firmanın beyanına göre 1970'ten beri 20'nin üzerinde yapılan laboratuvar testlerinde limon ekstrelerinin uygulanmasıyla, içlerinde kolon / kalın bağırsak, meme, prostat, akciğer ve pankreas da olmak üzere 12 kanser tipinde başarılı sonuçlar alınmıştır.
Limon ağacından elde edilen bileşiklerin, bütün dünyada kemo­terapide kullanılan adiamycin ürününden 10000 kat daha iyi olduğu saptanmış, kanser hücrelerinin gelişmesini yavaşlattığı gözlemlenmiştir.
Daha da şaşırtıcı gözlem şudur: Limon özü kötü huylu kanser hücrelerini tahrip ederken sağlıklı hücrelere hiç zarar vermemektedir.

Tire'de anne çocuk-merkezi açıldı

Tire Belediyesi'nin, Kaymakamlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNİCEF'le yaptığı işbirliği ve imzalanan protokolle temelleri atılan bir Avrupa Birliği Projesi olan Tire Belediyesi Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi yoğun ilgi görmüş ve dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimine büyük katkı sağlamıştı.
Merkezin yoğun ilgi görmesi ve artan talepleri göz ardı etmeyen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in girişimleri ile 2. Anne-Çocuk Merkezi cuma günü açıldı.
Başkan Çiçek'in talimatıyla kısa zamanda yapılan çalışmalarla hazır hale getirilen, mülkiyeti Tire Belediyesi'ne ait eski sağlık meslek lisesinin bulunduğu bina, bundan böyle 2. Anne-Çocuk Merkezi olarak hizmet verecek.
Tire Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortak projesi olan 2. Anne-Çocuk Merkezi'nde 3-6 yaş arası çocuklar eğitim görecek.
Dar gelirli ailelerin çalışırken çocuklarını bırakacak yerleri olmadığı için Anne-Çocuk Merkezi açtıklarını ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, 'Ailelerin 2 seçeneği vardı. Ya işe gitmeyecekler ya da çocuklarını kreşlere yönlendireceklerdi.
Bu ikisi de dar gelirli aileler için bir seçenek olmaktan çok öteye geçiyordu. Sarıca Yusuf Bölgesi, Suratlı Mevkiinde hizmet vermeye başlayan ilk merkezimiz çok yoğun ilgi gördü. Ailelerimizden gelen yoğun talep ve ilk merkezimizin bu talepleri karşılayamaması nedeniyle Halk Eğitim Merkezi ile protokol yaparak ikinvi merkezimizi açmaya karar verdik. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu yüzden Anne-Çocuk merkezlerimize ayrı bir önem veriyorum. Semtin emekçi ailelerinin çocukları okul öncesi eğitimlerini burada alacaklar' dedi.

Çocuğunuzun öksürüğü alerjik mi?

Kış soğuklarının kendini iyice hissettirdiği bugünlerde çocuklarda soğuk algınlığına bağlı öksürük şikayetleri de arttı.
Ancak her öksürük, kış hastalıklarına işaret etmez.
Özellikle geçmeyen ve sık sık tekrarlayan bir öksürük, çocuğunuzu esir almışsa, mutlaka bir çocuk alerji uzmanını ziyaret etmenizde fayda var.
Astım ve alerjik rinit, çocukluk yaş grubunda en sık görülen kronik hastalıklardandır.
Eğer bir çocuğun uzayan ve sık tekrarlayan öksürük atakları oluyorsa, öksürüğe nefes darlığı eşlik ediyorsa, öksürük nedeniyle hareketleri kısıtlanıyorsa, sık sık hapşırıkları, burun kaşıntıları, burun tıkanıklıkları oluyorsa ve alerjik hastalıklar açısından ailesel bir yatkınlığı da varsa, mutlaka astım ve alerjik rinit açısından tetkik edilmesi gerekmektedir.
Pek çok çocuk altta yatan alerjik hastalığın tanınamaması ve tedavi edilmemesi nedeniyle gereksiz antibiyotik tedavileri almaktadır.
Uygun tanı ve doğru tedavi ile burun mukozası ve bronşlardaki duyarlılığın baskılanması şikayetlerin gerilemesine ve dolayısıyla çocuğun ve ailenin yaşam kalitesinde artmaya neden olacaktır.

İhtiyaç olduğunda kullanılmalı

Doğru teşhis konulmadan kullanılan antibiyotik ilaçların ise daha riskli bir duruma yol açtığını belirtmeliyiz.
Gereksiz kullanılan ilaçlar vücutta istenmeyen yan etkilere neden olabilir. Gereksiz antibiyotik kullanılması, çocuğun bağışıklık sisteminin ve normal bağırsak florasının baskılanmasına ve bakterilerin antibiyotiklere karşı direnç geliştirip etkinliğinin azalmasına yol açabilir.
Bu da çocuğun gerçekten antibiyotiğe ihtiyacı olduğu durumlarda, antibiyotiklerin etkisiz ve yetersiz kalmasına neden olur.

***

MENEKŞE

Bayırbucak Türkmenleri için el ele


Bayırbucak Türkmen Bölgesi'nde savaş nedeniyle yaşanan insanlık dramı için Türk Kızılayı ve İzmir Ticaret Borsası el ele verdi.
Türk Kızılayı himayelerinde gerçekleştirilen yardım kampanyası kapsamında Ticaret Borsası işbirliğiyle her türlü gıda maddesi, çocuk bezi, çocuk maması başta olmak üzere maddi yardım toplanarak Bayırbucak'taki sığınmacılara ulaştırılacak.
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Bayırbucak Türkmen Bölgesi'nde yaşanan sorunlar ve insanlık dramının dünyanın gözü önünde gerçekleştiğine değinerek, 'Edindiğimiz bilgilere göre şu an her türlü yardım malzemesine de ihtiyaç duyulmakta. Bu nedenle, İzmir Ticaret Borsası olarak Türk Kızılayı himayelerinde bölgeye ihtiyaç olan yardımları toplamak üzere harekete geçtik. Öncelikli olarak her türlü gıda maddesi, çocuk bezi, çocuk maması başta olmak üzere tüm desteklerinizi bölgeye gönderilmek üzere almayı diliyoruz' diye konuştu.
İzmir Ticaret Borsası bünyesinde toplanacak yardım malzemelerinin bölgeye sevk edilmek üzere 16 Aralık 2015 tarihinde Türk Kızılay'ına teslimi planlanıyor.

***

KILÇIK

*- Sahi neydi o kuraI? Sevince mi kaybediyorduk, kaybedince mi seviyorduk!
*- Gülüşünü seversin, sesini seversin, sohbetini seversin. Sevmek için illa ki yüzünü görmek şart değil; yüreğinde duruşunu seversin.