Kaleci Erhan Erentürk, 1 yıl yedek kaldıktan sonra, bu sezon kaleyi devraldı ve ligin 4. haftasında kendini göstermeyi başardı. Hem de ne göstermekti. 2 penaltı kurtardı, birçok pozisyonda devleşti, kalesine set çekti.
***
Balıkesir'den sonra rüzgârıyla ünlü bir başka yer Bornova. Öyle ki maçtan önce topun konduğu kürsü rüzgârdan yıkılıyordu. Hakem gelip, topu alana kadar tutmak zorunda kaldılar, düşmesin diye.
***
Altınordu, ilk yarıya rüzgâra karşı başladı ama Eskişehirspor kalesine de kendileri rüzgâr gibi esmeye başladı. Sağdan soldan defans arkasına atılan pasların güzelliği ve oralara yapılan koşular, belli ki sürekli çalışmanın eseriydi. Adeta ezbere oynuyorlardı. Fakat ceza alanı içerisinde pek başarılı olunamıyordu.
Duran toptan 1.97'lik dev Sinan'ın attığı kafa golüyle Altınordu 8. dakikada öne geçti. Ardından goller kaçmaya devam etti. Eskişehir hiç bir varlık gösteremezken 16. dakikada penaltı kazandı. Hakem Murat Erdoğan tartışmalı bir karar vermişti. Erhan kendi soluna yattı, Emre Güral'a gol sevincini yaşatmadı.
26. dakikadan sonra da Erhan'ın dakikalarıydı. Bu dakikaya kadar hep Şeytanlar rakip kaleye gitmiş ama son vuruşu yapamamışlardı. Bu sefer Eskişehir gitti, son vuruşu da yaptı, Erhan kalesine duvar ördü. Bunun içinde 38. dakikada kaçan penaltı da var. Bu sefer Sissoko topun başına geçti, Erhan da diğer tarafa atlamayı tercih etti, doğru da yaptı. Yine yerden gelen penaltıyı çıkarmasını bildi. 45+2'deki kurtarışıyla ilk yarıyı sonlandırdı.
***
İkinci yarıda oyunun hâkimi konuk takımdı. Karşılıklı ataklar vardı ama Eskişehir'inkiler çok etkiliydi. Etkisiz olan son vuruşlardı. Bir türlü çerçeveyi tutturamadılar. Kale dibinden bile dağlara taşlara vurdular. Pozisyona girme rekoruna doğru gidiyordu müsabaka. Defansların döküldüğü bir gün de diyebiliriz bu karşılaşma için.
***
74'te beraberlik geldi. Maçın yıldızı Erhan'ın hatası büyüktü. Rakip topu çaldı ama temas vardı sanırım ki Erhan kendini yere attı. İbrahim Halil çapraza, kalenin uzağına açılmıştı. Hakem devam ettirince Erhan kalktı. İbrahim kalabalığın içinden topu filelerle buluşturmayı başardı. Erhan yatmayıp, kaleden uzaklaşan İbrahim'in arkasından gitse, kaleye yüzünü döndürmez, kendi kalesine doğru yöneltirdi.
Panter Erhan'ın başka büyük bir hatası daha vardı. 21. dakikada ceza alanını terk etti, topa kafa vurdu ama top Sissoko'nun önüne düştü. Altınordulu bir oyuncu kaleye koştu. Kaleci kalesine geçmeden çaprazdan vurdu, auta attı. Defans arkasına uzun pas atılmıştı. Ama rüzgârla birlikte gelen topun düz bir hatta gitmesi beklenemez. Müdahale ederken çok dikkat etmeli.
***
Sarı kartlı Issah'ın rakibini çekiştirmesi 2. sarı kartı doğurdu 76'da. Sonrasında Altınordu'da gol şov başladı. 5 dakikada 3 gol. 77, 80 ve 82. Maç 4-1 sona erdi.
***
Bol pozisyonlu, bol kaçırmalı bir maç oldu. Her iki takım da galip gelebilirdi.
Forvet sıkıntısı yaşayan Altınordu'da Ersel gol umudu idi ama rakip defans arasında kayboldu, kendini gösteremedi.

Notlar

Maçtan hemen önce Eskişehir taraftarı 'Hoş geldiniz' diye tezahürat yaptı. Altyapı oyuncuları dışında taraftar sayılarında konuk takım daha üstün olabilir. Bir tek de onların sesleri çıktığından kendilerini ev sahibi takım konumuna soktular.
Şeytanların gollerinde VİP tribününde ses yoktu ama Eskişehir gol attığında sevinenler çok oldu.