Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), koronavirüs salgınının şehir ekonomilerine ve sektöre olumsuz etkilerinin azaltılması, işletmelerin istihdam ve işletme yapısının ayakta tutulabilmesine yönelik tedbirler çerçevesinde belediye harç ve vergi ödemelerinin 3 ay ertelenmesi çağrısında bulundu.

TÜROB bu talebi, üyelerinin bulunduğu tüm illere ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine iletti.

Cezasız ve faizsiz olmalı

TÜROB’dan, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Muğla, Eskişehir, Muğla Büyükşehir Belediyesi olmak üzere üyesi bulunan tüm illerin belediyelerine gönderilen yazıda, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli turizm işletmelerinin tüm belediye vergi ve harçlarının ödemelerinin cezasız ve faizsiz olarak 1 Temmuz 2020’ye kadar ertelenmesi konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması istendi.

İstenenler şunlar:

İşletmelerin sorumlu olduğu bedel- vergiler:

- Su/atık su bedeli

- Doğalgaz bedeli

- Emlak vergisi 1. taksiti

- Çevre Temizlik Vergisi 1. taksiti

- İlan ve reklam vergisi

- Eğlence vergisi

İşletmelerin sorumlu olduğu belediye harçları:

- İşgal harcı

- Yapı kullanma izin harcı

- İşyeri açma çalışma izni harcı

Gümrük ve vergi daireleri risk altında!

CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, gümrük ve vergi dairelerinin korona virüs salgını için tehlikeli olduğunu belirtti.

Polat, “Minimum sayıda personelle işleri yürütme düzenine geçilerek, risk grubuna dahil çalışanlar idari izinli sayılmalıdır” dedi.

Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan korona virüsü, Türkiye’de de her geçen gün etkisini artırıyor.

Salgın için ‘evde kalın’ çağrısı yapılsa da çeşitli meslek grupları için risk devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat, gümrük ve vergi dairelerinin korona virüsü tehlikesine karşı minimum personel ile çalışarak, risk grubuna dahil çalışanların izinli olması gerektiğini söyledi.

Bu  arada Çeşme Gümrüğü ile ilgili ‘Sorumluluk ve bilgilendirici’ çalışma sonucu Gazeteci  Cemal Bilge bazı görüşler ileri sürdü..

‘Kapatılması lazım’ dedi, nedenlerini sıraladı ve söylediği gerçekleşti.

100 yıldır ilk kez açılmadı

Metiner Erdem,  gönderdiği özel mektupta, ‘İstanbul’un asırlık lezzet durağı Tarihi Sultanahmet Köftecisi 1920, kurulduğu günden beri ilk kez hafta  sonu açılmadı’ haber ve bilgisini verdi.

Mektupta şunlar yazılı:

‘Tarihi Yarımada’yı ziyaret eden yerli, yabancı her gün binlerce kişinin yemek molası verdiği ünlü köfteci, Covid-19 salgını nedeniyle misafirlerini ve çalışanlarını düşünerek geçici olarak dükkânını kapatma kararı aldı.

Dün misafirlerini ağırladıktan sonra kapatılan tarihi işletme bu sabah açılmadı.

Her şeyden önemli

Tarihi Sultanahmet Köftecisi 1920’nin merkez dükkanına bu sabah gelenler, “Sizin sağlığınız her şeyden önemli... Siz değerli müşterilerimizin, çalışanlarımızın sağlığı her şeyden önce gelir. Ülkemizde görülen Covid-19 salgını dolayısıyla sizleri, çalışanlarımızı düşünerek merkez dükkanımızı geçici süreyle kapatma kararı aldık.

100 yıllık serüvenimizde ilk kez sizlerden ayrı kalacağız. Sağlıklı günlerde buluşmak üzere... Tarihi Sultanahmet Köftecisi 1920” yazısı ile karşılaştı.

İşlerini biliyorlar!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınının ardından toplum sağlığını ön planda tutan uygulamalar ardı ardına hayata geçirilirken, iş dünyasında değişikliğe gidildi.

Şirketler, üretimden satışa kadar olan tüm süreçlerinde yeni uygulamalar hayata geçirmeye başladı.

Bu kapsamda Türkiye’de bir ilke imza atarak gayrimenkul sektöründe yeni bir dönemin kapılarını aralayan Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa da tüm süreçlerini dijitale taşıdı.

Proje incelemelerinden imza aşamasına kadar olan tüm süreci dijital olarak yürüttüklerini anlatan Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, “İnsanlar; evlerinden ya da işyerlerinden çıkmadan hem sağlıklarını korumanın hem de işlerini aksatmamanın yollarını arıyorlar. Biz de bu kapsamda tüm süreçlerimizi dijital olarak yürütme kararı aldık ve bir haftada İngiltere’deki projemizde yer alan 7 adet öğrenci evinin satışını gerçekleştirdik” dedi.

DİP EKSPRES

Ne dersiniz?

TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir ne diyor?

‘N'oldu size koca koca insanlar?

Küçücük virüs sizi eve nasıl tıktı gördünüz mü?

Dünyayı ben yarattım edasıyla hava atanlar..N'oldu afranız tafranız? Kendini dev aynasında görenler; Nasılsınız şimdi?

Ya kendini vazgeçilmez sananlar... Sesiniz neden çıkmıyor?

Hayatı, insanlığı, adamlığı, sevgiyi yeniden sorgulama zamanı gelmedi mi?

Ne dersiniz?’

Sonuç;

Çok şey değişecek gibi.

Koltuklar da...

Buralarda oturanlar da...

Yani eski havaları kalmayacak,

Vatandaşın bir zamanlar dediği gibi.

Şimdi valilik oldu ama, ‘Kim takar Yalova kaymakamını?’