Dijitalleşme, ürünlerinde ve üretim süreçlerinde değer yaratmak isteyen sanayi firmalarının gündemindeki en önemli konulardan biri konumunda. İmalat sanayinde yer alan firmaların, üretim modellerinden yönetim kültürüne, müşteri ilişkilerinden tedarik zincirine kadar tüm uygulamalarını dijitalleşme sürecine uygun şekilde gözden geçirmeleri gerekiyor.
Bu nedenle İzmir'de ücretsiz seminerler düzenlenmeli ve özellikle gençlerimize bu seminerlerde; Dijital Dönüşüm Ofisi Programı ve Yeni Nesil Dijital Teknolojiler hakkında bilgilendirme yapılmalı.
Bu özelikle, her adımda 'para' diyen İzmirli iş insanları ile devletin imkanlarını kendilerine yontanlara önerimdir. Biliyorsunuz; zaman zaman 'yeni nesil' için bu tür önerilerde bulunmaya çalışıyorum.
Eski yöneticiler, yani yıllarca koltuklarını bir şekilde koruyanlar bunu anlar mı, bilemiyorum.
Onlar sadece eğlenceyi, halkın ve üyelerinini ödemeleri ile eğlenmeyi biliyorlar. Fırsat seminerlerinden habersizler.

Gümrük vergisi sıfır

Kuzey Makedonya ile 1 Eylül 2000 tarihinde yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması ile ülkemiz menşeli sanayi mallarına Kuzey Makedonya'da uygulanan gümrük vergisi oranları sıfırlandı.
İkili ekonomik ve ticari iş birliklerine yönelik gösterilen yoğun çabalar sonucunda, Türk şirketlerinin ülkeye olan ilgisi artmaya başladı. Kuzey Makedonya hükümetinin de son dönemde şirketlerimizi özendirici bir tutum takındığı gözleniyor. Bu kapsamda firmalarımızı Kuzey Makedonya pazarı hakkında bilgilendirmek üzere, başka kentlerde olduğu gibi İzmir ve Ege'de de bu konulara eğilmeliyiz. Bu küçük bir örnek...
Arada başkalarını da hatırlatmaya çalışacağım. Ama 'Bu işte bize ekmek yok!' diyenler varsa, bizim de yapacağımız yok...

Yenilenmenin faydası

Piyasalara olan hakimiyeti, büyüme hızı ve borsadaki üstünlük arz eden izdüşümü ile göz dolduran Mega Polietilen A.Ş., yeni sermaye artırım kararını 'KAP' (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) üzerinden resmi olarak açıklamıştı. Yurt dışından getirdiği yeni makineler sayesinde makine parkurunu genişleterek daha mükellef seviyeye ulaştıran ve büyüme hızını yüzde yüz oranında artıran şirket, Rus menşeli Bend Limited Liability Company ile 18 milyon lira değerinde ihracat anlaşması da imzaladı.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu onaylı

Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü tarafından 'Endüstriyel Uygulamalarda Radyasyondan Korunma Kursu' verilecek. Türkiye Atom Enerjisi onaylı Radyasyondan Korunma Eğitimleri kapsamında verilen kurs Nükleer Bilimler Enstitüsü'nde düzenlenecek. 'Endüstriyel Uygulamalarda Radyasyondan Korunma Kursu' 09-12 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kurs için son başvuru tarihi 07 Kasım 2019 olarak belirlendi.

ABD baskı yapmaktan vazgeçmeli

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD'nin devlet gücünü kullanarak belirli Çinli şirketleri baskı altına almayı durdurması gerektiği vurgulandı. ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), Çinli şirketler Huawei ve ZTE'den ürün alacak yerli telekomünikasyon tedarikçilerine sermaye verilmesini yasaklayan tasarıyı onayladı. Komisyon tarafından yayımlanan bildiride, Huawei ile ZTE'nin ekipmanlarının ulusal güvenlik riski taşıdığı ifade edildi.

DİP EKSPRES

Yalansız olan var mı?

Mihayloviç Dostoyevski şöyle demiş; 'Gerçeğin, her şeyin üstünde, zavallı egoların bile üstünde tutulmasını isterim. Arkadaşlığın, karşılıklı, açık sözlü ve yalansız olanı için canımı veririm. Günümüzde ise arkadaşlığı satranç gibi gören, birkaç hamle sonrasını planlayan kan emicilerden bıktım.'
Ben de bu sözleri piyasa için, yani ticaret aleminin asları için söylüyorum. Bir de özlü sözü anımsatıyorum: 'Yalandan hiç kimse ölmemiş!'