Bol kar, bol yağmur, bol soğuk havaların yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. 3 hafta aradan sonra, futbolcular tekrardan sahaya çıktılar. Fakat hemen hemen hiç bir saha, futbol oynamaya tam olarak elverişli durumda değildi. Kimi yerde iptaller oldu, kimi yerler tarlaya döndü, çamurla kaplandı. Zaten güzel futbol görmek imkânsız gibi idi, daha da imkânsız oldu. Her şeye rağmen oynamaya çalışanlar da vardı.

Golü atan kazandı

Akhisar Belediyespor, bildiğimiz 16 maçlık Akhisar idi Karabükspor karşısında. Gol atmakta sorun yaşayan Akhisar, gol yemediği sürece puana ulaşabiliyor. Ama golü yediğinde geri dönüş yapması mucizeden öte bir hal alıyor.  
Skoru duran top belirledi. Latovlevici, ilk duran topta çatala çok yaklaştı. Ama 2.'de 80. dakikada kaleyi buldu, skoru belirleyen golü attı. (1-0)
Sahada futbol yoktu ama sadece Akhisar için değil, rakibi için de... Afrika'ya giden oyuncular olsun, soğuktan donmuş saha olsun zorlu geçen bir maçtı. Pozisyon yok denecek kadar azdı, golü atan kazandı.

İştah

İki Ege ekibi Göztepe ve Denizlispor, yağmurdan yumuşamış bir zeminde kozlarını paylaştılar. Geçen haftaki yazımda, takımların önceki performanslarının üzerine bir şey katmazlarsa, başarılı olamayacaklarını yazmıştım. Bu maçta gördük ki Göztepe yerinde saymış, Denizlispor temposunu hayli ileri seviyeye taşımıştı.
Maçın başlarında Göztepe galibiyeti, Denizlispor ise en azından beraberliği hedefliyordu. Sarı kırmızılar hücum hattında tehlikeleri her zaman ki ikilisi Halil ve Jahovic ile yaratmaya çalıştı. Alışılagelmiş bir düzen... Yeşil siyahlılar, daha bir takım oyunu oynadı, her hattıyla yardımlaştı, kafa tuttu. İlk golü de bulmayı bildiler.
İkinci yarıda da denge vardı ama 55 ve 70. dakikalarda skor üstünlüğünü eline geçiren bir Göztepe de vardı.
81. dakika kırılma noktası oldu. Beraberlik golü ile Denizli adeta kamçılandı. Yüklendi de yüklendi, öne geçti, farkı da 2'ye çıkardı. Fikrimi söylemeden geçemeyeceğim. Bana göre 4. golü getiren penaltı, aslında ceza sahası dışındaydı.
Kısaca, kazanan takım, en iştahlı olan takımdı. Bu maç her iki takım içinde bir ders niteliği taşıdı. Göztepe, böyle oynarsa şampiyon olamayacağını gördü, Denizli ise inanırsa, her şeyi yapabileceğini...

Tercih ayak olunca

Eskişehir sınavı Altınordu için çok zorlu geçecekti elbet. Gönderilenlerden sonra kalanlar ne yapacaktı? 3 fark çok olsa da, oynanan futbolla pek de orantılı değildi. Çünkü Altınordu da pozisyonlar bulmadı değil. Atamadı.
Yenen ilk gol penaltıdan geldi. Ancak sebep olunan bu penaltı, amatörlüğün de ötesinde bir hatanın sonucuydu. Futbolda çabuk hareket etmek şarttır. Yüksekten aşağıya doğru inen topa, en hızlı şekilde müdahale etmenin yolu, zıplayarak kafa vurmaktır. Bunu yapmaz, topu ayağına kadar inmesini beklersen, rakip de yetişir, senden önce müdahale eder, sen de top yerine rakibe tekme atarsın.
Dikkat çekici bir nokta Altınordu'nun özellikle sol tarafının çok açık vermesi idi. Sonraki 2 gol de buradan geldi. Orayı iyi kapatabilse, maça ortak bile olabilirdi.

Kurtuluşa doğru

Araya, şok bir şekilde, lig sonuncusuna yenilerek giren Bandırmaspor, ligin sondan 2.'si Samsunspor galibiyeti ile moral kazandı. Genel anlamda Samsunspor daha çok oynamaya gayret etse de gol bölgelerinde çok etkisiz kaldı. Bulduğu pozisyonların ikisini de değerlendirmeyi başaran ev sahibi takım, alt sıralardan biraz uzaklaşarak, puan farkı olarak da nefes almış oldu.

Casper mısın?

Manisaspor, her ne kadar skora yansıtamasa da, güzel oyununa devam ediyor. Rakibi, şampiyonluk adayı Boluspor idi. Yine güzel oyunlarını sergilediler. Geriye düştüler. Yılmadılar, öne geçtiler. Ve maalesef son dakikalarda yediği golle 3 puandan oldular. Ama bu futbolu sürdürürlerse, mutlaka başarıya ulaşacaklardır.
Bolusporlu Murat, sahaya topla oynamaktan çok rakiple oynamak için çıkmıştı adeta. 13. dakikada Metin'e arkadan çelme takıp, atağı durdurdu. 21. dakikada yetişemeyeceği, Emre'nin ayağından çıkaracağı belli olan topun önüne geçip set olacağına, doğrudan ayağına girdi, faul yaptı. 24. dakikada sol tarafından sağa geçmek istedi Savaş'ın. Ama Casper mısın ki içinden geçebilesin. Ayağına çelme takarak yere düşmesine sebep oldu. Ne zaman faul yapılsa, 'yine mi Murat' dedirtti.
Manisalı oyuncular da dayanamadı, benzer bir şekilde Murat'tan öçlerini aldı. Ama hiç bir pozisyonda sorun yaşanmadı, herkes dönüp oyununa devam etti.