Ali Tandoğan Altay'la imzayı atmış, Osmanlıspor karşısında ilk maçına çıkmıştı. Ancak önceki takımı Balıkesirspor'da yediği ceza yüzünden takımını tribünden yönetmeye çalışmıştı. O maçta beraberlik aldı. İlk defa saha kenarında idi. 6 haftadır galibiyet yüzü görmemiş siyah beyazlı takımla, bu kötü seriyi bozmayı başardı ve Adana Demirspor'u, defans oyuncusu İbrahim Akın'ın kafasından bulduğu golle 1-0 yendi.

***

Ali Tandoğan'ın bir farkını gördük mü diye düşündüm. Geçmiş maçlarla karşılaştırma yaptım. Bir kaç değişik isim dışında pek bir fark yoktu. 1.5 haftadır takımın başında ve bu kadar kısa sürede fark beklemek hata olur.

Tavares ve özellikle de takımın en başarılı oyunculardan biri olan Kappel sakatlıkları sebebiyle kadroda yoklardı. Bu büyük bir dezavantajdı.

***

Kadro seçimine gelecek olursam, Tandoğan bazı değişimlere gitmişti. Lig başından beri kalenin sahibi 2 isim vardı; Aydın Bağ ve Emre Koyuncu. Ama bu sefer hep 3. sırada kalmış Cihan Topaloğlu kaleyi devralmıştı. Bir topu elinden kaçırdı. Rakibinin önüne düşecekken uçarak topu tokatladı, tehlikeyi uzaklaştırdı. 35 numaralı file bekçisinin 35. dakikada yaptığı bu hata, az kalsın gole sebep olacaktı. Ancak bunun dışında oldukça başarılı bir performans gösterdi. Kendisine pek iş düşmese de, güven verdi.

***

38 yaşındaki yılların tecrübesi İbrahim Öztürk, pek forma şansı bulamıyordu. Bu maçta çok başarılı bir performans sergiledi. Üzerine 3 puanı getiren golü de attı, maçın yıldızı oldu. İlginçtir, karşılaşmanın ilk yarısında Putsila'nın ayağından gelen 4 topa İbrahim kafa vurmuş, sonuncusunu ağlara göndermişti. Bunlarda 3 tanesi serbest vuruştandı. Diğeri de Putsila'nın auta gitmekte olan şutuna kafa koymasındandı. Putsila'nın ayağının değdiği topları mıknatıs gibi çekiyordu.

***

Tatos'u yedek kulübesine çekmiş, yerine Alhassan'ı ilk 11'e almıştı. Tatos topa çok hâkim bir oyuncu. Ayağında iyi top tutuyor ve takımı iyi yönlendiriyor. Yerine alınan Alhassan'ın özelliği ise çok koşması ve savaşması. Bu iki özellik de Tatos'ta yok. Orta sahanın daha çok koşmasını ve daha hareketli yapmayı planlamış olsa gerekti. 19 yaşındaki Nijeryalı oyuncu kendisinden bekleneli hemen hemen vermeyi başardı. Ama bazen dengesiz girişler yaptı, gereksiz faullere neden oldu.

***

20 yaşındaki Hakan Demirci, 72. dakikada Oğuz Han'ın yerine oyuna dâhil oldu. 3. haftada oynanan Balıkesirspor maçında ilk kez sahaya çıkmış, sadece 9 dakika oynamıştı. Tesadüfen rakip takımın başında şimdiki hocası vardı. 18 dakika sahada kaldı. Sürekli oynayabileceği bir takımda olsa, geleceği parlak olabilirdi. Çünkü yeteneği var. Güzel işler yaptı sol açıkta. Ama orası Kappel'in yeri. Forma şansı bulması zor.

***

Karşılaşmayı genel olarak değerlendirecek olursam, Adana Demirspor oynadı, Altay defans yaptı. Ancak ikili mücadelelerde ve özellikle hava toplarında siyah beyazlı takımın bariz üstünlüğü olunca, skor da lehine oldu.

Başlıktaki soruma gelince, acaba galibiyeti Tandoğan’ın dokunuşları mı getirdi? Bunu söylemek için daha çok erken. Farkını zamanla göreceğiz.