Çin Ticaret Bakanlığı, Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) Temyiz Organı'nın çalışmalarını sorunsuz şekilde sürdürebilmesiyle ilgili geçici bir plan sunabileceklerini açıkladı.
Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, yaptığı açıklamada, DTÖ Temyiz Organı'nda şu an yalnızca bir yargıcın görevde kaldığını hatırlatarak, kurumun işleyişinin felce uğratılması nedeniyle esef duyduklarını söyledi. Gao Feng, DTÖ'nün elindeki 11 dava için temyiz sürecinin işleyemediğini belirtti.
Çin'in kurallara dayalı çok taraflı ticaret sistemini kararlılıkla koruyacağını vurgulayan Gao, Temyiz Organı'nda anlaşmazlıkların çözülmesiyle ilgili geçici bir plan sunacaklarını, DTÖ üyesi diğer ülkelerle Anlaşmazlıkların Halli Mekanizması'nın en kısa sürede düzgün bir şekilde çalışması için çaba harcayacaklarını ifade etti.

Yüzde 10'u Çinlilere ait

Çin'in Kuşak ve Yol Projesi kapsamında temellerini attığı 'Deniz İpek Yolu' ekseninde geliştirdiği deniz ticaret stratejisi tüm dünya tarafından izleniyor.
Özellikle son yıllarda Avrupa'daki varlığını artıran Çin'in bu girişimi, Fransa'nın Montpellier kentinde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda bir konuşan OECD'nin deniz taşımacılığı uzmanı Olaf Merk, Çin'in 13 Avrupa limanında 16 adet terminal sahibi olduğuna dikkat çekti.Bu limanlar arasında Yunanistan'ın Pire, İspanya'nın Valencia ve Belçika'nın Zeebrugge gibi önemli limanları bulunuyor.

1 Ocak'ta başlayacak

Kınık'tan koyun, keçi ve inek sütü alımı yapacağını duyuran Tarım Kredi Kooperatifi ilk alımı 1 Ocak Çarşamba günü yapacak. 1 yıllık sözleşme yapan Kooperatif, Kınıklı yetiştiricilere 2020 yılında sütlerini alma garantisi veriyor.
Kınık'taki süt fiyatları ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Poyracık  Tarım Kredi Kooperatifinde Müdür Nuran Tekel'i ile birlikte küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri ile bir araya geldi.
Doğruer, süt fiyatları ile ilgili gelişmelere dikkat çekerek çiftçilerimizin bu konuda kuşkuya kapılmamalarını süt alımlarının Kooperatif garantörlüğünde geçekleşeceğini söyledi.

Urla'da üreticiye destek

Kırsal kesimdeki üreticiyi desteklemek ve tarımsal çeşitliliği zenginleştirmek adına Urla'nın 14 mahallesi için ayrılan meyve fidanları Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Şube Müdürü Yener Kırmızı tarafından dağıtıldı.
Dağıtım kapsamında, 50 üreticiye badem, ceviz ve satsuma mandalina cinsi toplam bin 110 adet meyve fidanı verildi.

Kampanya güncellemesi

TEMA Zonguldak İl Temsilciliği 'TBMM Sözünü Tut, Havayı Kirletme İzni Verme' kampanyasıyla ilgili bir güncelleme yaptı.
'Temiz hava haktır, Kömürün Gerçek Bedeli' diyerek yola çıkan Zonguldaklılar şöyle diyor:
'Hep birlikte Başardık: Kömürlü santraller çevre mevzuatına uymak zorunda!
7 yıldır santrallere verilen muafiyetin sonuna geldik! Bunu birlikte başardık!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Aralık ayında kömürlü termik santrallerin çevre mevzuatına uygunluğunun denetleneceğini ve 1 Ocak 2020 itibariyle kapatma dahil tüm cezai işlemlerin uygulanacağını söyledi. Santrallere muafiyet yok, şimdi gözler bakanlıkta!'

Birlikte kutladılar

Yaşar Topluluğu şirketlerinden Türkiye'nin öncü süt ve süt ürünleri markası Pınar Süt'ün 46, Türkiye'nin önde gelen satış ve dağıtım şirketlerinden olan Yaşar Birleşik Pazarlama'nın 36, Türkiye'de ilklerin markası Pınar Su ve İçecek'in 35. ve Türkiye'nin lider et ürünleri firması Pınar Et'in 34. kuruluş yıldönümleri büyük coşkuyla kutlandı.
Pınar Süt, Pınar Et, Pınar Su ve İçecek, Yaşar Birleşik Pazarlama'da 5 ila 25 kıdem yılını tamamlayan yönetici ve çalışanların da onurlandırıldığı törenlerde; 5 yılını dolduran 262, 10 yılını dolduran 27, 15 yılını dolduran 48, 20 yılını dolduran 46, 25 yılını dolduran 12 kişi olmak üzere toplam 395 çalışan ve yöneticiye başarı ve onurlandırma sertifikaları takdim edildi.

DİP EKSPRES

Risk almadan!

İş insanlarının yatırımdan uzak durduğu bir ortamda 2 genç girişimci Ege ve Ece Uyar kardeşler örnek bir yatırıma imza attı.
'Risk almadan başarı gelmez' diyen girişimci kardeşler Bayraklı'da hizmet verecek olan GC Seramik ve İnşaat Malzemeleri Showroom'unu düzenlenen törenle hizmete açtılar.
Törene İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Geçmiş Dönem İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Geçmiş Dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, İZSİAD Genel Sekreteri Cengiz Yavaş, BATÜDER Başkanı Akın Kazançoğlu, İZSİAD üyeleri ve davetliler katıldı.

Ücret politikaları da...

Mercer Türkiye firması işbirliği ile düzenlenecek 'Küresel Yetenek Trendleri & 2019 Mercer Ücret Araştırması Sonuçları' konulu toplantı
bugün saat 16.30'da EGİAD Dernek Merkezinde gerçekleşecek.
Toplantıda, yetenek yönetimi süreçleri, küresel yetenek trendleri ve ayrıca gelecek yeni yılla beraber gündeme gelen ücret artışlarına, güncellenecek ücret politikalarına yön verebilecek 2019 ücret ve yan haklar araştırması sonuçları ele alınacak.