Hafta sonu yapılan PTT 1.Lig'in yeni ekibi Menemenspor'un genel kurulunu görünce geçmişte Altay Kulübündeki genel kurullar aklıma geldi ve geldiğimiz nokta için halimize şükrettim. Altay kulübünde de genel kurul üye listesi üzerinde oynamalar ve kayırmalar kulübün en karanlık günlerinin yaşanmasına sebep olmuştu. Bir dönem o zor günlerde kapılarını bize açan Menemenspor'un en iyi günlerinde bu açmaza düşmesini karanlık günlerin habercisi olarak görüyor ve bir dost olarak uyarıyorum. Tek bir bireyin kazanmasına yönelik kanuna uygun ama etiğe aykırı girişimler her zaman kulüplerin ve kurumların gerilemesine yol açmıştır. Ne spor tarihinde ne de ülkeler tarihinde görülsün ki, etik dışı tutumla iktidar sahibi olanlar, bu iktidarlarında başarı kazanabilsin, saygı görsün. Bu sebeple Menemen ilçesinin bir an önce ortak noktada kucaklaşması şarttır. Kavgalar, ayrıştırmalar kulübün hızla aşağıya dönüşüne sebep olacaktır.

Yarın nispeten Altay için daha huzurlu bir genel kurul yaşanacağı kanaatindeyim. Altay tarihinin kurucu başkan Vasıf Çınar'dan sonra en genç başkanı olan Özgür Ekmekçioğlu her yıl daha da tecrübeleniyor. Başkanlığının ilk iki yılında Altay'ı kapkara günlerden umuda taşımayı başardı. PTT 1.lig'de ilk sezonunda zaman zaman sancılı günler geçirilse de, gelinen noktada herkes tarafından takdir edilen ve sevilen bir başkan olmayı başardı. Bu sebeple yarın tek ve daha da güçlendirilmiş listeyle girilmiş seçimi kazanacağından kimsenin şüphesi yok.

Yarınki genel kurulun en önemli gündemi görülüyor ki, üyeliğe başvuran birçok kişinin üyelik başvurularının henüz neticeye vardırılmaması. Geçmiş yıllarda Altay, bundan çok çekti. Menemenspor'da yaşanılanlar daha iki gün önce ortada. Altay'ın bu konuda 105 yıllık tarihiyle şeffaf olması kurumsallığının olmazsa olmazıdır. Altay en zor günlerinde 'Altay Altaylılarındır' sloganı ile yönünü karanlıktan aydınlığa çevirmiştir. Bu sebeple Altay ile hayatlarını eşleştirmiş, durumu uygun Altaylıların üyelik başvurularının olumlu ya da olumsuz neticelendirilmesi bir görevdir. Umarım, genel kurul hazirun listesi kesinleştiğinde, bu başvuruların neticelendirildiğini görür ve bu hafta yazıyı boşuna yazmış olurum.