Sonunda Göztepe ligde ilk kez golle tanıştı ve ilk kez 3 puanı bir arada gördü. Konyaspor'u penaltıdan da olsa 1-0 yenmeyi başardı.

Tribünler her zamanki gibi yine tıklım tıklımdı. Sadece taraftarlar ilgi göstermemişti. Basın da kendine ayrılan yeri doldurmuştu bu sefer.

***

Sarı kırmızılılar müthiş taraftar desteğini arkasına aldı, Konyaspor kalesine akın akın gitti. Sağdan Gassama, soldan Berkan defans oyuncuları olmalarına rağmen, adeta kanat açıklar gibi çizgiye kadar gitti, ceza alanı içerisine ortalar yaptı. Sadece kanatlardan ortalarla gelmedi. Güzel paslaşmalar, güzel verkaçlar...

5. dakikada, Mossoro ve Serdar'ın paslaşmalarıyla kenardan ceza alanına girildi, dışarıdaki Poko'ya pas atıldı. Poko'nun vuruşu kaleci Serkan'ın ayağına çarptı, bacak arasından geçti, direk dibinden kornere çıktı. Konyaspor için büyük bir şanstı, gol olmaması.

12. dakikada Serdar'ın güçlükle çıkarılan şutu, hemen ardından Serkan'ın kısa düşen vuruşunda kapılan topta Mossoro'nun keleciyi geçememesi, onun da devamında aşırtma vuruşta çizgiden çıkarılan top... Heyecan tavan yaptı. Bunca pozisyon golün işareti idi ama o gol bir türlü gelmedi.

***

Bu pozisyonların ardından Konyaspor pas yapmaya başladı. Sarı kırmızılı oyuncular topu kapmakta zorlandı. Adam adama oynayamadılar. Ceza alanı içine kadar getirttiler rakiplerini. Son vuruşları hiç yapamadılar.

Atakların hızı biraz kesilmiş olsa da, özellikle soldan Berkan'ın ortalarıyla gole çok yaklaşıldı. Son dokunuşlar biraz yavaş kaldı ve Serkan Kırıntılı da günündeydi.

***

İkinci yarı bir sürpriz bekliyordu. Sahanın en çok koşan, en çok savaşan ismi Poko, 50. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 1 kişi eksik bıraktı. Poko takımına çok şey katıyor, özellikle defansif açıdan. Ama Beşiktaş ile oynadıkları maçta bir konuya değinmiştim. Her topa müdahale etmek istiyor, her topa ayak uzatıyor. Burada da bu oldu, Jevtovic'in kaptığı topa ayak uzattı, neredeyse bileğini kıracaktı. Biraz daha kontrollü olmalı. Unutulmamalı ki kontrolsüz güç, güç değildir.

***

Orta sahada büyük bir güç kaybedildiği için Tamer Tuna Napoleoni'yi çıkarıp, yerine Castro'yu soktu. Orta sahanın biraz daha fazla top tutmasını istedi.

Artık tempoyu düşürmek, oyunu soğutmak gerekiyordu. Bunu başardı Göz Göz. Oyun çok durdu. İlk yarıdaki heyecan, kırmızı kart yüzünden tamamen yok oldu. Konuk takım da sahada hiç bir varlık gösteremiyordu.

Topu rakibine bırakan ev sahibi takım, kendi ceza alanı önüne kadar çekildi. Topla oynattı ama ceza alanı içerisinde kalabalık olup, gol pozisyonu vermedi.

Tamer Tuna bu durum karşısında bir hamle daha yaptı ve Jerome'un yerine, hızlı hücumlarda süratiyle tehlike yaratabilecek Halil'i oyuna aldı.

***

Karşılıklı birer gol atıldı, ikisi de ofsayt çıktı. İmdada Anicic yetişti, kullanılan serbest vuruşta Halil'i formasından çekti, penaltıya sebebiyet verdi. Alpaslan güzel kullandı ve golü attı 73. dakikada.

Rakip takım yüklenmeye çalışsa da, başarılı olamadı ve maç 1-0 sona erdi. Göztepe, sezonun en iyi maçını çıkardı ve ilerisi için büyük bir ümit verdi.

***

İstatistiklerde topla oynama olarak Konyaspor üstündü, lakin çekilen şutlar ve kaleyi bulan şutlar maçın özeti gibi idi. Toplam şutta 16'ya 9, kaleyi bulan şutta 10'a 1 sarı kırmızılılar üstündü. Konyaspor'un sadece 1 şutu kaleyi bulmuştu.

***

Jerome ilk kez forma giydi bu karşılaşmada. Çok çabaladı ama bir türlü ceza alanı yakınlarında topla buluşamadı. Mossoro takıma büyük bir katkı verdi, hücuma dinamizm getirdi. Serdar ve Napoleoni biraz etkisiz kaldı. Onların görevini de Gassama ve Berkan yaptı denebilir. Alpaslan defansın ortasına çekilmişti. Rize maçında olduğu gibi, bu maçta da görevini layıkıyla yerine getirdi.

***

Bir eksi taraf vardı sarı kırmızılılar için, o da mücadelenin başlarında bir kaç uzun top atıldı ve bunda açık verdiler. Konyaspor bunu pek kullanmadı, hep pasla çıkmayı denediler de, çok pas yaptıkları ve rakip kaleye çok yavaş gittiklerinden, defansın yerleşmesini sağladılar.