Göztepe, Sivasspor deplasmanından 2-2'lik beraberlik sonucu 1 puan çıkararak evine dönmeyi başardı. Bu iyi sonuç mu, kötü mü tam karar veremedim.
***
Sivasspor, perşembe günü Avrupa Konferans Ligi’nde Kopenhag'da sahaya çıkmış, 5 gol yemiş ve elenmişti. 3 gün sonra da lig maçında boy gösterdi. Hem moral bozukluğu hem de maç ve uzun yolculuğun getireceği yorgunluk vardı. Ev sahibi olmasına rağmen avantaj aslında Göztepe'deydi.
Karşılaşma öncesi sarı kırmızılı takımda ilk 11'de değişiklik olacağını tahmin edebiliyordum ama ummadığım yerden oldu. Defansın göbeğinde Arslanagic mide ağrısından dolayı yerini Kerim'e bıraktı. O genellikle sağ ve sol bekte oynardı. Ben ilk defa stoperde görecektim. Defansın göbeğinde Atınç da yoktu ve yerine Kahraman forma giyecekti. İki eski Altınordulu... Diğer değişiklik Makana Baku'nun ilk 11'e alınmasıydı. Geçen karşılaşmada Jahovic yokları oynamıştı ama yine sahadaydı.  
***
Karşılaşmada yüksek tempo ev sahibinin işine gelmezdi. Konuk takım bunu yapmalıydı, yapmadı. Defanstan ağır çıkılması, biraz fazla yan pas yapılması, tempoyu düşürdü. Genel olarak müsabakada öne çıkan takım olmadı. Ortada geçti. 70. dakikada Kayode'nin kırmızı kartı dengeleri biraz Göztepe lehine çevirdi. Ataklarını sıklaştırdı, gol aradı. 
Sivasspor duran toptan ilk golünü buldu. Halil'in şutu beraberliği getirse de yine duran topla denge değişti. Beykan skoru belirleyen golü attı.
***
Sarı kırmızılı takım bu sefer kanatları pek fazla kullanamadı. Kullandığında yine etkili olamadı. Geçen hafta orta fakiri Göztepe diye başlık atmıştım. Yine aynısı oldu. Yaptığı 20 ortadan sadece 3 isabet sağlayabildi.
11. dakikada yedikleri golde, köşe vuruşundan gelen top altı pas üzerine indi. Hiç kimse müdahale edemedi. Yapılmaması gereken bir hata oldu. Burada stoperleri suçlu buluyorum. Uzun boylu Atınç olsa, bu gol yenmezdi büyük ihtimalle.
Jahovic'in karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ayağından fazla açıp, kaleciye teslim etmesi ve Kerim'in kale içinden vurduğu kafanın auta gitmesi Göztepe'yi golden etti.
***
Kalecilere pek fazla iş düşmedi. İrfan kaleci atışında topu ceza alanı yakınındaki rakibe attı. Tek hatası buydu. Gol gelebilirdi.
Kerim ve Kahraman ilk golde büyük hatalar yaptılar. Onun dışında iyiydiler. Ama maçın temposu yavaştı. Bu sebeple gelecek için olur veremiyorum.
Murat ve Berkan yine ileriye çok çıkıp, ofansa katkı sağladılar. Defansta da başarılı müdahalelerde bulundular.
Obinna her zamanki gibi hiç durmadı. Top nerede o da oradaydı. 
Halil güzel bir gol attı ancak yine eski formundan uzak kaldı.
Baku sahada yok gibiydi. Oyuna bir türlü giremedi, 2. yarıda yerini Beykan'a bıraktı.
Jahovic bu sefer gerilere kadar gelip top aldı. Sol açık oldu, çizgide koşup, orta yaptı ama Halil bile yetişmekte zorluk çekti. Çok kötüydü ortası. İleride pres yaptı ama yavaş koşusu ve yalnız kalışı yüzünden işe yaramadı. Bir şeyler yapıp, kendini göstermeye uğraştı.

Altay - Fenerbahçe savaşı

2'de 2 yaparak 3. haftaya giren Altay ile Fenerbahçe İzmir'de karşı karşıya geldi. Mutlu sona 2-0'lık galibiyetle konuk takım ulaştı.
***
Fenerbahçe savaşan bir takım oldu. Tam saha pres yaparak ve çok koşarak oynadığı maçları kazanmasını bildi. Bu mücadelede de kendisi gibi oynayan bir takım çıktı karşısına.
Altay rakibini iyi analiz etmişti. Sahada çok koşabilecek oyuncular vardı. Dişe diş mücadele ettiler. Defansın beşlenmesi ofans gücünü düşürdü. Bu sebepten ileriye gitmekte zorlandılar. Maçı kaleyi bulan şut atamadan tamamladılar.
Genellikle defans yaptılar ve rakibinin kendilerine uyguladığının aynısını onlara yaptılar. Adam adama oyna, sadece topa müdahale etme, fiziğini kullanarak rakibe de yüklen. Eğer topu alamayacak gibiysen sınırı aşmadan faulle durdur, hızlarını kes. İki takım da bunu çok iyi uyguladı. Kıran kırana bir maç oldu ve sınırı aşan hiç olmadı. Bundan dolayı kart yiyen çıkmadı. 1 tane sarı kart vardı o da itirazdan dolayı.
***
İlk yarı iki takım için de tamamen kısır geçti. Pozisyon yok denecek kadar azdı. Ancak 2. yarıya Fenerbahçe çok hızlı başladı. Önce pozisyonlar buldu, sonra da 2 tane gol. 55. dakikada fark 2'ye çıktıktan sonra sarı lacivertliler tempoyu düşürdü ve topu Altay'a verdi. Siyah beyazlı takım sürekli gol aradı ama etkili olmayı başaramadı.
Altay karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılmasına rağmen yine de geçer not aldı. Yeni bir takım olmasına rağmen böylesine mücadele edebilmesi gelecek için umut vericiydi.
***
Forma tercihleri ilginçti. Siyah beyazlı takım mavi, sarı lacivertli takım bayazımsı forma giymişti. Müsabakanın başlarında biraz karıştırdım, sonradan alışabildim.