Herkes, ligde sadece 3 galibiyeti bulunan ve sonuncu sırada yar alan Hes Kablo Kayserispor deplasmanından Göztepe'nin 3 puanla dönmesini beklerken, hayal kırıklığına uğradı. Futbol her türlü sonuca açıktır. Şanslı bir günde olur, olmadık takımlardan puan alabilir, şansız bir günde olur, olmadık takımlara puan kaybedebilirsiniz. Bu anlaşılır. Ya da hiç olmadığı kadar güzel oynar favori rakibiniz karşısında kazanırsınız, hiç olmadığı kadar kötü oynar güçsüz rakibiniz karşısında kaybedersiniz. Bu da anlaşılır. Ama ligde kötü günler geçiren rakibiniz karşısında galibiyete değil de beraberliğe oynar, mücadele etmeden puan almaya çalışırsanız, bu anlaşılmaz.

***
Göztepeli oyuncular, karşılarında çok kuvvetli bir takım varmışçasına mücadele ettiler. Rakibi son 3 haftada maç kaybetmemiş olsa da, abartılacak bir takım değildi. Çıkarsın sahaya dişe diş oynar, gücünü kabul ettirmeye çalışırsın. Sarı kırmızılılar futbol oynamadı dersem, yanlış yapmış olmam. Neredeyse maç boyu yerden kalkmadılar. Sürekli sürekli sakatlandılar, oyunu çok fazla durdurdular, soğutmaya çalıştılar. Taraftar da çileden çıktı. Bir pozisyonda sakatlanan Napoleoni kural gereği dışarı çıkarken yuhalandığı taraftara gerçekten kötü olduğunu anlatmaya çalıştı. İnanmadılar. Daha çok tepki aldı. Oyuna girerken de ıslıklandı, top ayağına geldiğinde de.

***
Konuk takım, o kadar yatmasına rağmen bile, rakibi üstünlüğünü tam olarak eline alamadı. Tüm gücünü sahaya yansıtsa, Kayserispor'u kendi yarı alanına hapsedebilirdi. Gol veya goller bulabilirdi. Konuk takım bu sayede özgüven kazandı, gol atıp, galip gelebileceğine inandı. Başardı da... 70. dakikada öne geçti. Bu dakikadan sonra da roller değişti. Göztepe yüklenmeye çalıştı, Kayseri defans yaptı ve sık sık da yere yatarak oyunu soğutmaya ve zaman geçirmeye başladı. Pozisyon bulundu, beraberlik golüne yaklaşıldı fakat skor değiştirilemedi. İzmir ekibi çok pas hatası yaptı. Hücuma az adamla gidildi, buna rağmen kaptırılan toplar, kalesine hızlı hücum olarak döndü. Kendi oyun sistemi bu sefer kendilerine uygulandı.

***
52. dakikada Soner'in ortasına Serdar defans arkasına koşu yaptı, kale dibinden kafasını vurdu, kaleci kornere çeldi. %100'lük gol kaçtı. Hakem ofsayt kararı verdi. Ama ofsayt değildi. Maçta hiç VAR'a gidilmedi. İlk kez gidilecek ve gol kararı verilecekti eğer Serdar iyi değerlendirebilmiş olsaydı.

45 dakikalık maç

Ekol Hastanesi Balıkesirspor ile Keçiörengücü arasında oynanan karşılaşmada bambaşka iki yarı izledik. Takımlar daha çok defansa önem verdiklerinden ilk yarı pozisyon adına hemen hemen hiç bir şey yoktu. Orta sahada dolaştı top. Kalecilere hiç iş düşmedi. İkinci yarıda ise tam 4 gol vardı. Ev sahibi takım 2 kez öne geçse de, üstünlüğünü koruyamadı ve müsabaka 2-2 beraberlikle sona erdi. Oyunun hakimi konuk takım idi. Keçiörengücü kendi sahasındaymış gibi oynadı, sürekli yüklendi. Balıkesirspor ise genellikle defans yaptı ve hızlı hücumlarla gole gitmek istedi.