Göztepe, zorlu Başakşehir deplasmanından da 3 puanla dönmeyi başardı ve son 4 maçından da sahadan galibiyetle ayrılmış oldu.

Karşılaşma Başakşehir'in üstünlüğü ile başladı, üstünlüğü ile bitti. Bu üstünlük sadece topla oynamaktı. Ama çok yavaş ileriye çıktığı için, rakibinin çabucak kendi yarı alanına çekilmesini ve yerini almasını sağladı. Son vuruşlardaki etkisizliği de yenilmesinde en büyük etkenlerin başında geldi.
Göztepe kendi yarı alanına çekilerek topu rakibine bıraktı. Kaptığı toplarla hızlı hücuma çıktı ve bu sayede 2 gol buldu. Çok koşup, çok çalıştı. Son haftalardaki doludizgin futboluna devam etti. Ama 2. yarı çok fazla geriye çekildi, rakibinin ceza alanına fazlaca girmesine neden oldu. 45 dakika boyunca buna bir türlü önlem alınamadı. Gol yemeden bitirmesi mucize gibi olurdu, uzatmalarda o gol geldi ve maç 2-1 sona erdi.

Manisa FK 2. yarı açıldı

Manisa FK, yeni transferleriyle sezonun ikinci yarısına daha da güçlenerek girdi. Konuk ettiği Gençlerbirliği karşısında geriye düşse de 3-1 kazanmasını bildi.
Oyunun hakimi Manisa FK idi. Tecrübeli oyuncuları sayesinde topla daha çok oynadı, net pozisyonlara girdi. Özellikle Anıl'ın kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı goller saç baş yoldurdu. Son haftalarda voleybol oynarcasına gereksizce uzanan eller furyasına Hakan Barış da katıldı ve konuk takımın penaltıdan öne geçmesine neden oldu. İkinci yarı önce güzel paslar ve sonra da penaltıyla gelen gollerle öne geçti, Okan'ın güzel golüyle galibiyeti sağlama aldı. Ancak 2 kere defans arkasına oyuncu kaçırdı. Bu yenilmesine neden olabilirdi.
Gençlerbirliği başa baş oynamaya çalıştı. Tamamen geri çekilmedi. Golü buldu, Barış'la farkı 2'ye çıkarabilecek fırsattan faydalanamadı.

Buca Spor 1928, Akhisar’a takıldı

Buca Spor 1928 ile Akhisarspor, İzmir'de karşı karşıya geldi. Galip gelen takım çıkmadı ve 2-2 beraberlikle sahadan ayrıldılar.
Öncesinde oldukça çok yağmur yağmıştı ve saha zemini biraz ağırlaşmıştı. Hava soğuktu ve bunun üzerine bir de çiseler tarzda kar da eklendi. Soğuk hava futbolu, futbolcuları ve hakemleri çok olumsuz etkiler, öyle de oldu.
Müsabakaya Buca Spor avantajlı başladı. Rüzgarı arkasına aldı. Çok iyi pas yapan, ligin güçlü ekibi karşısında Akhisarspor'un yapması gereken şey, kendi yarı alanına çekilip, alan daraltmasıydı, öyle de yaptı.
Ev sahibi takım yüklendi, orta sahada Gökhan'ın hatalı pası, kalelerinde golü görmelerine neden oldu. 44. dakikada tartışmalı bir penaltı ile maça denge geldi.
İlk yarı tek kale maç olmuşken, bu sefer rüzgarı arkasına alan konuk takım, açık futbolu tercih etti. Denge vardı. Bu dengeli dakikalarda her iki takım da iyi paslar yapmaya başladı, heyecan seviyesi arttı. Ev sahibi takımın en büyük üstünlüğü güzel paslaşmak zaten. Kornerlerden 50 ve 52'de atılan goller sonrası oyun üstünlüğünü sarı lacivertliler yeniden ele aldı. Gol atmayı başaramayınca maç beraberlikle sona erdi.
Buca Spor 1928, çok gol pozisyonu buldu, son vuruşları etkisiz kaldı. Bunlardan bazıları yüzde yüzlüktü. Bir pozisyonda kale dibinden 4 kere üst üste kaleye topu gönderdi, kaleci Enes duvar oldu ve hepsini çıkarmayı başardı.
Hakemin de çok hatası oldu. Karşılaşma sert geçince, bir de çok fazla ve sert itirazlar olunca baskı altında kaldı, üzerine soğuk eklenince yanlış kararlar verdi.