Göztepe, evinde ağırladığı Kayserispor karşısında çok kolay bir galibiyet aldı. Bunun yanında şimdiye kadar 6 maçta 2 gol atabilmişken, bir maçta 4 gol atarak büyük bir başarıya imza attı. Bir de penaltıdan yararlanamadığını da belirtmek gerekiyor.
Her ne kadar Göztepe için büyük bir başarı desem de, rakibi hem küme düşme hattındaydı hem de İzmir'e çok önemli eksiklerle gelmişti. Skora bakarak aldanmamak gerekiyor.
***
Kayserisporlu oyuncular çok hata yaptılar, bunun neticesinde kalelerinde çok pozisyon verdiler. Çok pas yapıp yüklendikleri zamanlar oldu, onda da kaleye yaklaştıklarında pas hatalarında ve çalımlardaki başarısızlıkları pozisyon bile bulamadan maçı tamamlamalarına neden oldu. 30 metrelerden şut çektiler. Kendilerini çaresiz hissetmiş olduklarından vurdular, inanarak değil. Dolayısı ile vuruş çok kötüydü ve topun stat dışına bile çıktığı oldu.
***
Göztepe de defansta hata yapmadan oynadı. Kırmızı kart cezalısı Beto'nun yerine kaleye geçen Göktuğ pek fazla zorlanmadı. Mücadelede bir kaç dakika sürse de dikkatimi çeken bir husus vardı. Karşılaşmanın başlarında Kayserispor tam saha pres yaptı. Bu kısa zaman diliminde Göztepe topu ileriye rahat taşıyamadı ve zor durumlara düştü. Bunu maç boyu yapabilecek takımlar var. O takımlarla karşılaşmadan bunun nedeni araştırılmalı, en kısa zamanda çözüm bulunmalı.
***
Jerome takımın forveti, golcüsü. Ama son vuruşları bir golcüye yakışmayacak kadar kötü. Ayak bileği esnek değil. Akıllı vuruşlar yapamıyor. 4 gol atılan maçta sıfır çekti. Ama çok iyi yaptığı bir şey var, o da savaşmak. Her topa koşuyor, pres yapıyor, rakip defansı yoruyor, geride gelen arkadaşlarının pozisyona girmesini sağlıyor.
***
Berkan geçen hafta Gazişehir Gaziantep deplasmanında takımına beraberliği getiren golü atmıştı, uzaklardan ve taç çizgisi yakınından. Bu sefer de topu o noktalarda aldığında taraftar 'Vur vur' diye tezahürat yaptı. Komik bir şey ama oyuncu için kötü. Konsantrasyonunu bozabilir, ne yapacağını şaşırabilir.
***
Oyunda ilginç anlar da yaşandı. Jerome'un yerde kaldığı pozisyonda hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi ve sarı kartını çıkardı. Kendine güveni tamdı çünkü VAR'ı bekleme gereği duymadan kararını vermişti. VAR da duruma el attı, Çakır'a onay geldi.
Buraya kadar her şey normal, normal olmayan bundan sonrası. Serdar penaltıyı kullandı, gol oldu. Kaleci Lung itiraz etti. İtiraz bana garip geldi. Garip gelen bir diğer şey ise, Serdar vuruşunu yaptığında topun bir değişik gitmesiydi. Hemen ardından gol VAR'da iptal edildi. Cüneyt Çakır oyunculara açıklama yaptı ama ben pek anlamamıştım. Tek anladığım 2 kere dokunulmuştu ama nasıl olabilirdi ki? Basın toplantısında Tamer Tuna da böyle bir şeye ilk defa şahit olduğunu söyledi. Kim olmadı ki? Sonradan öğrendim, ayağı kaymış, vurduğunda top kayan ayağına çarpmış.
***