Akhisarspor maçının kolay geçmeyeceği belliydi Göztepe'nin. Çünkü rakibi de ligin acı çekenler bölümündeydi. Ama yine de bu kadar kötü bir oyun oynayıp, sahadan mağlup ayrılacağı, kısaca "harakiri" yapacağı kimsenin aklına gelmezdi.
Sonuç; Göztepe için son 7 haftayı içinden çıkılmaz hale getirdi. Sezon başından beri kötü ekilip, kötü biçilen tarla, haklı olarak ürün de vermedi. Şu durumda yapılan transfer hatalarını, suçu teknik direktörlerde aramayı, başkanın düşüncelerinde; ilk geldiği günle, bugünle arasında olumsuz farklar olduğunu falan atlayıp, bir an önce günümüze şartlanmamız lazım.
Göztepe, geleceğin takımı olmaya adayken, 27 puanla bir anda kümede kalma mücadelesi veren takım unvanına ulaştı. Şu anda üstündeki takımlar Bursaspor (28), Ankaragücü (32) ve Fenerbahçe (32). Fenerbahçe'nin bu evreyi takım gücü ile atlatacağını düşündüğüm için, bana göre en ciddi rakipler, Bursaspor ve Ankaragücü.
Son 6 haftalık periyot içinde Göztepe sadece 2 puan alırken, Bursaspor 4, Ankaragücü ise patlama yaparak 9 puan elde etmiş. Göztepe'nin çöküş günleri 22. haftada Kayserispor yenilgisiyle başlayıp, 10. sıradan 13. sıraya gerileyerek, sürüyor. 27. haftada gelinen durum ortada; Göztepe 27 puanla 16. Bursaspor 28 puanla 15. Ankaragücü ise 32 puanla 14. sırada.

Son 7 haftaya girildiğinde

Süper Lig'de son 7 haftaya girildiğinde tablo çok karamsar görünse de, bana göre Göztepe ligde kalacaktır. Neye göre böyle bir iddiada bulunduğumu ise şöyle açıklayabilirim:
Öncelikle Göztepe'nin 3 deplasman maçı kaldı; 4'ü içeride. Rakiplerinin 4'er deplasman maçı var. Göztepe son iki maçını Bursa (D) ve Ankaragücü ile evinde oynayacak. Son iki haftaya gelinceye kadar Göztepe'nin, Erzurum, Antalyaspor ve Sivasspor maçlarını kazanıp, 9 puan alacağını düşünüyorum. Bursaspor maçını deplasmanda kaybetse bile Ankagücü maçını kazanıp, bu periyodu 12 puanla kapacağını ve puanını 39'a çıkaracağını iddia ediyorum.
Bursaspor'un Göztepe maçına kadar oynayacağı Trabzon, Kasımpaşa, Akhisar, Erzurum, ve Antalya maçlarından 6 puan alacağını tahmin ediyorum. Yani; Göztepe maçına kadar puanı 34 olabilir. Göztepe'nin ise Bursaspor deplasmanına kadar, evindeki Erzurum, Antalya ve Sivas maçlarını kazanarak 9 puan toplayıp, puanını 36'ya çıkaracağını tahmin ediyorum. Bu sebeple deplasmandaki Bursaspor maçında alınacak olan 1 puan, son hafta oynayacağı Ankaragücü galibiyeti Göztepe'yi ligde tutmaya yetecektir. Hesaplarımda Bursa maçını sıfır puan verdiğim için, totalde 12 puan alır dedim, Bursa maçından alınacak puan ve puanlar bonus olur.

Ankaragücü daha zorda

32 puandaki Ankarügücü daha avantajlı görünse de, bana göre durumu çok kritik. Bu hafta deplasmanda Kayserispor ile oynuyor ki, puan alması zor. Konyaspor ile evinde oynayacağı maçtan da alabileceği maksimum 1 puan. Beşiktaş deplasmanı da mağlup bitireceğini düşünürsek, evindeki Rizespor maçını kazanır diyorum; etti; 4 puan. Deplasmandaki Başakşehir maçı; kayıp. Ankaragücü'nün evindeki Sivasspor maçı kaderini belirleyecek bir karşılaşma. Ben 1 puan verdim. Etti; 5 puan. Göztepe'nin önüne çıkarken Ankaragücü'nün İzmir'e 37 puanla geleceğini tahmin ediyorum.
Son haftaya gelindiğinde bana göre Göztepe, 39 veya 40 puanla sahaya çıkar. Ankaragücü'nün 37 puanı olur. Puan puana bitirseler, bile Göztepe ilk maçını 3-0 kazandığı için sonuç değişmez.
Bursaspor, son haftadaki Malatyaspor maçını 3 puanla kapatsa bile 37 puanda kalacağı için düşen takım Bursaspor veya Ankaragücü olacaktır.
Tahminlerim biraz iddialı ve karışık biliyorum ama durumda hayli karışık. Ama ben inanıyorum ki Göztepe kendini bu cendereden kurtarıp, lige tutunmayı başaracaktır. Umarım bugünler unutulmaz. Yapılan hatalarda da ısrar edilmez.
Hatalar mı... Onları da sonra konuşuruz. Şimdi zamanı değil.