Göztepe'nin Avrupa hayalini, Perşembe günü Teleset Mobilya Akhisarspor, kupayı kazanarak bitirmişti. Göztepe, Akhisarspor'un ligde küme düşme rakiplerinden biri olan Konyaspor'a konuk oldu. Hedefsiz kalmak, nasıl bir etki yaratacaktı acaba?

Konyaspor son hafta Fenerbahçe ile oynayacaktı ve o maçtan puan alması çok ama çok zordu. Ne yapıp edip, bu maçtan 3 puan çıkarmalıydılar, küme düşme korkusu yaşamamak için. Bu sebepten çok stresliydiler. Tribünler de hiç olmadığı kadar dolmuştu ve yoğun bir tezahürat vardı.
Maça etkili başlayan takım Göztepe oldu. 45 dakika boyunca oyunu kontrol eden taraftı. 2. yarının hâkimi ise Konyaspor'du. Buna rağmen golü konuk takım bulmayı başardı. Daha sonra karşılık geldi ve maç 1-1 beraberlikle sona erdi.
10. dakikada Selim defans arkasına sarktı. Kaleciyle karşı karşıya idi. Biraz çaprazda olsa da net bir pozisyondu. O, pas vermeyi tercih etti, kalabalığın içindeki arkadaşının önüne atmayı denedi, başaramadı. Bu da Göztepe'nin gol yemesini engelledi.
Genel olarak mücadele kaleden uzak geçti. Pek fazla pozisyon yaşanmadı. Müsabakada öne çıkan bazı durumlar vardı. Onlardan bahsedeyim kısaca.

Demba Ba ve Eto'o

Sahada 2 yıldız oyuncu vardı. Bunlar her iki takımında hücumcularıydı. Biri Eto'o ve diğeri Demba Ba... İkisi içinde tutmaları için birer oyuncu görevlendirilmişti ve onlara top oynatmamaları tembih edilmişti. Selçuk, Göztepe adına Eto'o'yu durdurmayı başardı ama biraz aşırı sert oynadı. Kırmızı kart sınırında gezdi diyebilirim. Sonradan Eto'o orta sahaya çekildi ve 10 numara mevkiinde oynamaya başladı, ileride etkili olamayınca. Top dağıtma görevine getirilmişti.
Demba Ba'yı ne kadar yakın markaja alsalar da bazı zamanlar işe yaramadı. Kendisine atılan paslar kötü dahi olsa yakınına gelmesi yetti. Öyle güzel düzeltti ki o pasları, rakiplerini defansta etkisiz hale getirdi. Ama bunları golle süsleyemedi.
Halil, bu maçta da beğeni topladı. Saha içinde çok fazla görünmese de, defansa geldi top çıkardı, ileriye çıktı hücuma destek verdi.
30. dakikaya girerken yaklaşık 2-3 dakika içinde Göztepe üst üste 4 korner kullandı. Maçı da 10 kornerle bitirdi. Konyaspor'un da 7 korneri vardı. Aynı saatte oynanan Galatasaray ile Yeni Malatyaspor maçında toplam atılan köşe vuruşu sayısı 5 idi.

Akıllanmıyoruz

76. dakikada Beto kafasını tutarak hakeme doğru koştu. Beraberlik golünden sonra taraftarlar sahaya yabancı madde atmışlardı ve de o Beto'nun kafasına gelmişti. Anlaşılan Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan maçta Teknik Direktör Şenol Güneş'in kafasının yarılması ders olmamıştı. İnşallah Beto'nun bu olayı TFF'ye ders olur da, yeni sezonda caydırıcı önlemler alır. Aksi halde bu tür cezalar verilerek önüne asla geçilemez. Sonumuz Allah'a emanet olur.
Göztepe haftaya büyük bir maça çıkacak ve evinde şampiyonluk maçına çıkacak olan Galatasaray'ı ağırlayacak. Kendi için olmasa da Türkiye için sezonun en önemli maçı. Bu sebepten de stadı büyük olsaydı, bu maçtan çok iyi bir para kazanabilirdi, en az 1 futbolcu parası çıkarabilirdi. Maalesef içinde bulunduğu şartlar altında bunu yapması zor.