Göztepe'de kötü gidiş devam ediyor. Sahasında konuk ettiği galibiyeti bulunmayan Giresunspor'a 1-0 yenildi.

Galip gelen takımı penaltılar belirledi. 61 dakikada Tijanic penaltı vuruşunu gole çeviremedi ama Diabate ters köşeye yatırdı ve takımına galibiyeti getiren golü attı.
Her iki takım da vasat bir oyun sergiledi. Oyuncu kadrosuna nazaran daha iyisini yapabilirlerdi ama verebileceklerinin çok gerisinde kaldılar.
***
Pozisyon olarak kısır bir mücadele oldu. Daha çok orta sahada oynandı. Çekilen şut da isabetli şut da çok azdı. Tehlike yaratan 1 tane şut vardı, 82. dakikadaki Lourency'nin uzak köşeye vuruşunu kaleci Okan uçarak kornere çeldi. Kaçan net pozisyon sayısı olarak da 1 tane diyebilirim. 57. dakikada sağdan Barış'ın yaptığı ortaya kale içinde bomboş durumdaki Yalçın kafayla kaleye gönderdi. Top geri pası gibi yavaşça kalecinin kucağına gitti. Amatör küme oyuncusu bile bu kadar kötü değerlendiremezdi.
***
Göztepeli taraftarlar kadronun yetersizliğinden bahsediyor. Evet, buna katılıyorum. Daha iyi bir kadro kurulabilirdi. Fakat ben umutsuz bakmıyorum. Sorun çok ancak hepsi çözülebilir. Oyuncular çok yumuşak oynuyorlar. Hırs yok. Sertlik yok. Yeterince çabalamıyorlar. Bu sebepten geçen sezonların yıldızlaşan ismi Halil de sahada yokları oynamak zorunda kalıyor.
Adam adama oynama zafiyeti var. Çok rahat pas yaptırıyorlar. Orta sahada başlayan bu zafiyet yüzünden kale önlerine kadar rakibi rahat getirtiyorlar. Yani orta sahanın defansa katkısı çok az. Yükün çoğu defans oyuncularına biniyor. Ama bu maçta şanslıydılar. Çünkü konuk ekip bu zafiyetten yararlanmayı başaramadı.
Hücuma yavaş çıkılıyor. Rakip yarı alanına çekilince, top hep sıkıştırılıyor ve dolayısıyla kaptırılıyor. Bu da pozisyona girmekte zorlanmalarına neden oluyor.
Pas almaya giden oyuncu oluyor, burası tamam. Ama pas alan kişiye yardıma giden olmuyor. Birbirlerine yakın oynamadıkları için aynı yerde sıkışıp kalıyorlar ve kaptırmaları kolay oluyor.
***
Giresunspor'da kaliteli oyuncular var ama onlardan yeterince yararlanılamıyor. Bunun için farklı bir taktik yapılması gerekir. Tabi antrenmanlarda da çalışılmalı. Diabate, Serginho, Traore fark yaratabilirler.
***
Obinna'da günden güne performans düşüklüğü yaşanıyor. Eriyor.
Halil mücadele etmeye çabalıyor ama işe yaramıyor.
Yalçın taraftardan en çok eleştiri alan isim oldu. Önemli pas hataları yaptı, gollük pozisyonları çok kötü değerlendirdi. Bir güzel hareketi vardı. 2 kişi arasından sıyrıldı, kaleye gidip, tehlike yaratacakken, arkadan çekilerek engellendi.  Burada Giresunsporlu 2 oyuncu pres yapmıştı. Yanyana geldiklerinde aralarından sıyrıldı. İki oyuncu asla yanyana topa basmamalı.
***
Maçtan sonra taraftar bir süre stadı terk etmeyip, Sepil ve oyuncuları çağırdı. Kimse gelmedi.