Göztepe sezonun ilk maçında Antalya'da sahaya çıktı. Geçen seneden sadece 2 tane yeni oyuncu vardı ilk 11'inde.

***
Karşılaşma durgun başladı. Pozisyonu az, temposu yavaş... İlk yarı için söylenecek penaltı dışında pek bir şey yoktu. Defans hatası ve verilen penaltıyla Antalyaspor öne geçti.
2. yarı daha hareketli geçti. Ev sahibi takım kapandı, Göztepe beraberlik golü için yüklendi. Ataklarını hep kenarlardan yapmak istedi. Ceza alanına yapılan ortalar ön direğe olunca, arkalardaki Jahovic tamamen etkisiz kaldı. Faul atışında ceza alanı içerisine ortalanan topa Arslanagic'in doksana giden kafası, 90+2'de beraberliği getirdi. 1 dakika sonrasında elle oynama VAR'a gitti. Az farkla ceza alanı dışında çıkınca sarı kırmızılı takım penaltı atışından oldu.
***
İki takımında lige daha hazır olmadığını gördük. Ghacha'nın çevikliği ve topla oynayışı göz doldurdu. Boffin'in de 2 tane kurtarışı vardı, kalesini golden başarıyla korudu. Onun dışında göze batan hiçbir oyuncu olmadı.
Yeni transferlerden Tijanic daha form tutamamış. Yerine bir başka yeni transfer Baku girdi. Skoru korumak için kapanan rakibe karşı mücadele etmek zorunda kaldı. Hünerlerini pek gösteremedi ama iyi işler yapabileceği sinyalini verdi.
Halil çok çabalasa da bal yapmayan arı gibiydi.
Arslanagic defansın göbeğinde güven verse de ilk hafta olması sebebiyle yorumlamak için beklemek gerekiyor.
Obinna sürekli koştu, hiç yorulmadı ve her topa müdahale ederek rakiplerine rahat vermedi.
Ndiaye çok sakatlandı. Biraz etkisiz kaldı. Eski formundan çok uzak.

Genç takviyeli Altınordu, Keçiörengücü deplasmanında sahne aldı. Orta sahada geçen bir müsabaka olsa da ilk yarı Şeytanlar gole daha yakın taraftı. Ev sahibi takım daha çok topla oynadı, konuk takım kaptığı toplarla rakip kaleye hızlı gitti. Bu hızlı ataklarda genellikle sol kanat kullanıldı.
***
Altınordu birçok oyuncusunu kaybetmiş olsa da yerlerine gelenler sahada pek sırıtmadı. Kaleci Ali Emre'nin üst üste kurtarışları vardı ama top genellikle üzerine ve yakınına gelmişti.
19 yaşındaki Rahmi'nin bir basit hatası oldu. Takım arkadaşı Eze ile omuz omuza mücadele ederken, üzerine geldiklerinde olduğu yerde kaldı ve faul yaparak atağı kesti, sarı kartı yedi. Oysa belli bir mesafeyi koruyarak geri geri çekilmeli, Eze'nin önünde set olmalı, hızını kesmeliydi. Kestikten sonra ikili baskı ile topu kapabilirdi.
17 yaşındaki Sami, Topun önüne atlayıp, atağı engellemeye çalıştı. Bunu başaramadı. Son adamdı ve Eze topu alıp, ceza alanına girdi, pasını atıp, asist yaptı. Son adam topa yüzde yüz müdahale edemeyecekse, girmemeli ve ayakta kalıp, rakibin kendisini geçmesine izin vermemeli.
***
90+3'te yapılan ortaya Hüsamettin çok güzel bir kafa vurdu, karşılaşmanın skorunu 1-1 olarak belirledi.